blockchain

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Afgan Hükümeti Sağlık Sektöründe Blockchain Kullanacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan Sağlık Bakanlığı, Blockchain teknolojisini ülkenin sağlık sektörüne entegre etmek için Blockchain firması FantomOperations ile anlaşma imzaladı.afganistan hükmeti

Afganların Sesi Ajansı’nın 27 Kasım’da bildirdiği gibi, bu anlaşmayla şirket, sahte ilaçları tanımlamak, hastanelerde tıbbi kayıtlar oluşturmak ve hasta dosyalarını dijitalleştirmek için Blockchain teknolojisini kullanacak.
Afganistan Halk Sağlığı Bakanı Ferozuddin Feroz, bu yeni gelişme hakkında şöyle bir yorumda bulundu:

“Sağlık Bakanlığı, sağlık sektöründe elektronik devletin kurumsallaşması için kararlıdır ve Blockchain teknolojisi, bakanlığın bu işlere şeffaflık getirmesine, hızlandırmasına ve etkinlik seviyesini artırmasına yardımcı olacaktır.”

Avrupa İltica Destek Ofisi’nin 1 Nisanda yayınladığı bir rapora göre, hem hükümet hem de halk ülkedeki sahte ilaçların ucuzluğu ve kolay erişilebilirliği nedeniyle çoğu vatandaşın geleneksel ilaçları tercih etmesini ve bu tür ilaçların piyasada artışı hakkındaki endişelerini dile getirmiştir.

Bu raporda, “İlaç İthalatçıları Birliği, ilaç ve tıbbi ekipmanların en az yüzde 40’ının Afganistan pazarına yasadışı yollardan girdiğini ve pek çok ecza ürününün kalitesinin düşük olduğunu” da belirtti.

Afganistan kökenli Blockchain girişimleri

Bu yaz Birleşmiş Milletler Afganistan’da sürdürülebilir kentsel gelişim için Blockchain çözümleri üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Örgüt, BM’nin “Herkes İçin Şehir” girişiminin bir parçası olarak arazi kayıtları ve hizmetlerin şeffaflığı için Blockchain çözümleri geliştiriyor.

BM girişimi, Afganistan’ın nüfusunun önümüzdeki 15 yıl içinde çoğunlukla kentsel yaşama geçmesini bekliyor. Belirtilen üç öncelik ise, etkili arazi yönetimi, stratejik şehir planlaması ve sağlanan belediye finansmanı.

Nisan ayında, Afganistan’ın merkez bankası müdürü Khalil Sediq, kurumun 5.8 milyar dolarlık kazanç sağlamak için egemen bir kripto para bonosu çıkarmayı düşündüğünü söyledi. Bitcoin’in yanı sıra, söylentilere göre Sediq metal vadeli işlemlerden de bahsetti ve ülkenin maden rezervlerinin 3 trilyon doların üzerinde bir değere sahip olduğunu belirtti.

Afgan Hükümeti Sağlık Sektöründe Blockchain Kullanacak