Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar Nelerdir?
Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar Nelerdir? Kripto para dünyasının en büyük ortak ilgi alanı kuşkusuz borsalardır. Kripto para borsaları henüz yeni bir endüstri olduğu için hata yapmaya en yatkın olduğumuz alanlardan biridir. Bu yazımızda sizlere kripto para borsalarında yapılan en yaygın 7 hatadan bahsedeceğiz. Kripto para borsalarında sıklıkla yapılan ve dikkat etmeniz gereken 7 hata şunlar;

300’den fazla kripto para ile ticaret yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye kayıt olabilirsiniz.

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar

1-Pump-Dump peşinde koşmak

Bu tarz oluşumlarda kazanan her zaman bu organizasyonu yapan ekipler olmaktadır. Siz bir kripto para almaya başladığınızda aslında diğerleri çoktan satmaya başlamış olabilir ve sizin almış olduğunuz kripto para o anda çok pahalı olabilir. Dolayısıyla bu tarz organizasyonlardan mümkün olduğunca kaçınmanız gerekiyor. Yoksa 100 liraya aldığınız kripto parayı 20 liraya satmak zorunda kalabilirsiniz.

2-Duygusal kararlar vermek

Bir kripto parayı alabilirsiniz, satabilirsiniz, kar edebilirsiniz, zarar edebilirsiniz ancak bir kripto paraya duygusal olarak bağlanmamalısınız. Kendinizi ticari olarak devam etmek zorunda hissediyorsanız bir süre daha devam edin ama kripto para borsasına girerken hem bir giriş hedefiniz olsun hem de bir çıkış hedefiniz olsun. Ben bu yatırımı çok sevdim bunda kalacağım diye ısrar etmeyin.

3-Acelecilik

Kripto para borsalarında çok hızlı olmamız gerekebiliyor. Doğası gereği kripto para borsaları 24 saat çalışıyor. Ama acelecilik her zaman sizin yararınıza olmayabilir. Örneğin yanlış bir cüzdana farklı bir kripto parayı gönderebilirsiniz. Bu hata yüzünden o kripto parayı bir daha kullanamazsınız. Dolayısıyla bir cüzdana kripto para gönderirken mutlaka hem gönderdiğiniz cüzdan çalışıyor mu diye hem de cüzdan adresi doğru mu diye kontrol etmelisiniz.

Kripto Para Borsaları scaled

İkinci büyük hata ise alım satımlarda gerçekleşiyor. Örneğin bir kripto paranın satışını gerçekleştirirken kripto paranın değeri 1 dolar ama siz oraya yanlışlıkla 0.01 dolar yazıp o kripto parayı değerinin çok altında satabilirsiniz. Bu da size maddi kayıplar olarak yansıyabilir. Dolayısıyla yine alım satımlarda da aceleci davranmayıp girdiğiniz rakamları mutlaka kontrol etmelisiniz.

4-Gereksiz özgüven

Kripto para borsası ve özellikle günlük ticaret yeni yeni oturmaya başlayan bir piyasa durumunda. Bu piyasada hiçbir zaman ben bu işi tamamen öğrendim. Ben bu yaptığımdan kesin eminim gibi düşünceleriniz olmasın. Yatırım yaparken ben bu kripto paradan kesin para kazanacağım diye düşünebilirsiniz. Ancak belki de destekçi işlemi erteleyecek ya da koyduğu hedefi iki ay daha yerine getiremeyecek. Bu yüzden yatırım yaparken dikkatli olun. Yani kripto para borsasında hiçbir zaman gereksiz öz güvene kapılmayın.

5-Piyasa hacminin etkisini düşünmemek

Unutmayın ki kripto borsalarında sattığınız bir kripto paranın mutlaka bir alıcısı olmalı. Siz çok düşük hacimli bir kripto parayı satın alıp hemen bunun satışını gerçekleştirmek istediğinizde karşınızda eğer bir alıcı yoksa uzun süreler beklemek zorunda kalabilirsiniz. Dolayısıyla da market hacimlerine bakıp ve belirli limitler belirleyip o limitlerin üstündeki kripto paralara yatırım yapmanız daha doğru olacaktır.

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar

6-Abartı

Kripto para piyasasında her zaman abartıdan kaçınmanız lazım. Abartı şekilde FOMO’ya kapılabilirsiniz. Fırsatı kaçırma korkusuna FOMO deniyor. Bir varlıkta fiyat yükseliyor ve insanlar bu fırsatı kaçırmayın bu varlık yükseliyor diye hemen almaya koşuyor. Ya da tam tersi fiyat düşüyor ve kaybedeceğim korkusu ile hemen satıyorlar. Bunlar FOMO’ya örnek hareketlerdir. Kripto para borsasında iddialı yatırımlardan uzak durun. Belki tahminleriniz tutacak ama yine de siz kendinizi kaptırmayın. Her zaman sakin olup mantık çerçevesinde hareket etmeniz gerekir. Sürekli kendinizi ve bilgi aldığınız yerleri kontrol etmelisiniz.

7-All-in yapmak

All-in aslında tüm yatırımımızı bir kripto paraya yatırmamız anlamına geliyor. Bunlardan da mutlaka kaçınmalısınız. Yatırımlar için iyi bir portföy yönetimine sahip olmalısınız. İçerisinde Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar bulunduğu gibi gelecek vadeden başka kripto paralarında olduğu iyi bir portföye sahip olmak size avantaj sağlayacaktır. Eğer tüm varlıklarınızı ve yatırımlarınızı tek bir kripto paraya yatırırsanız ve o yatırım başarısız olursa bütün paranızı kaybedebilirsiniz. Dolayısıyla riski dağıtın ve asla tüm yatırımlarınızı tek bir kripto paraya bağlamayın.

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hataları bu şekilde sıralayabiliriz.

Kripto Para Borsalarında Yapılan Hatalar Nelerdir?

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!