Bitcoin

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

40 Milyar Dolarlık Kore Fonu Bitcoin’e Yatırım Yapacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Korea Economic Daily tarafından alıntılanan 25 Ekim tarihli bir rapora göre, yönetimi altında 40 milyar dolardan fazla varlığa sahip olan Koreli Öğretmenler Kredi Birliği (KTCU), spot Bitcoin borsasında işlem gören bir fona yatırım yapmayı planlıyor.

Rapora göre, yatırımın boyutu ve yapılacağı zaman şimdilik belirsiz.

Öğretmenler fonunun, gelecek yıl Güney Kore’de piyasaya sürülecek ilk Bitcoin ETF’sini beklediği iddia ediliyor.

Bir KTCU yetkilisi, kurumun varlık tahsisine ilişkin bir karar vermeden önce yerel varlık yöneticilerine danışmayı planladığını iddia etti:

“Koreli Mirae Asset Global Investments gibi varlık yöneticileri tarafından iyi yapılmış kripto para bağlantılı bazı ETF ürünleri olduğu için, yerel varlık yöneticilerine danıştıktan sonra ETF ürünlerine yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Geçen hafta ABD’de piyasaya sürülen ilk Bitcoin vadeli ETF’si. GLD’nin 1 milyar dolarlık varlığa ulaşan en hızlı ETF rekorunu kırmanın yanı sıra, BTC fiyatını da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 67.000 doların üzerine çıkardı.

SEC henüz bir spot Bitcoin ETF‘sini onaylamadı, ancak varlık yöneticisi Grayscale bunun üzerinde çalışıyor.

2020’de KTCU, 2009’dan bu yana en iyi yılını kaydetti ve toplamda 2,9 milyar dolar olan yüzde 10’luk bir yatırım getirisi sağladı. Net karı 844 milyon dolar oldu.

Yazılım şirketi Ellie Mae’nin hissesi, geçen yıl en başarılı bahisleri arasındaydı ve yüzde 65’lik bir yatırım getirisi sağladı.

Fon varlıklarının aslan payını yurt içi ve yurt dışı hisse senetleri oluşturmakta.

Bitcoin ise son bir yıl içinde yüzde 114 arttı ve altından çok daha iyi performans gösterdi.

40 Milyar Dolarlık Kore Fonu Bitcoin’e Yatırım Yapacak!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!