Hazine Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

ABD Hazine Bakanlığı: “Stabilcoin’ler Olumlu Etki Yaratabilir!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanlığı, ABD doları gibi geleneksel varlıkların fiyatına sabitlenmiş kriptografik olarak güvenli dijital varlıklar olan stabilcoin’lerin ödeme endüstrisi üzerinde olumlu bir etki olabileceklerini söyledi.

Yeni bir rapor ve basın bülteninde Hazine Bakanlığı, “iyi tasarlanmış ve uygun gözetime tabi olan stabilcoin’lerin faydalı ödeme seçeneklerini destekleme potansiyeline sahip olduğunu” açıkladı.

Ancak bakanlık, stabilcoin’lerin doğasında var olan potansiyel riskler olarak gördükleri şeyleri de ortaya koydu ve yasal düzenleme çağrısında bulundu.

ABD Başkanının Finansal Piyasalar Çalışma Grubu (PWG), Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) tarafından hazırlanan rapor, stabilcoin’ler ve genel olarak dijital varlık alanı hakkındaki endişeleri özetledi.

Yasal düzenleyiciler, stabilcoin’lerin “yasadışı finans endişeleri ve finansal bütünlük için riskler” oluşturduğunu savunuyorlar. Sektörün kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine ve terörizmin finansmanına karşı koymak için tasarlanmış politikalara uyumu içeren riskler sunduğunu da eklediler.

“Stabilcoin’lerin ve diğer dijital varlıkların yasa dışı aktörler tarafından kötüye kullanılmasını önlemek için Hazine Bakanlığı, ülkeleri uluslararası AML/CFT standartlarını uygulamaya teşvik etmek ve yerel AML/CFT denetimini desteklemek için Mali Eylem Görev Gücü’nde (FATF) öncülük etmeye devam edecek.”

Raporda ayrıca, stabilcoin çıkartanların yatırımcının onları itfa etme taleplerini yerine getirmeyi bırakırsa veya yatırımcılar bir stabilcoin çıkartan kurumun itfa taleplerini yerine getirme kabiliyetine olan güvenini kaybederse, stabilcoin’lerin risk altında olabileceğine dikkat çekiyor. Düzenleyiciler, stabilcoin çıkartanların çalıştırılmasının daha geniş olan finansal sisteme zarar verebileceğini savunuyor.

Ek olarak, rapor, dijital varlıkların ve merkezi olmayan finansın (DeFi), piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılık dahil olmak üzere piyasa bütünlüğü ve yatırımcı koruma riskleri sunduğunu ortaya koyuyor.

Bu risklerle mücadele için daha fazla düzenleme ve açıklama yapılması önerildi.

“Dijital varlıklar ve DeFi pazarları büyüdükçe, stabilcoin düzenlemelerinde ve ikincil piyasa faaliyetlerinde kullanıcıları ve diğer katılımcıları tehdit edebilecek önemli yatırımcı ve piyasa risklerini ele almak çok önemlidir.

Bu, açık ve eksiksiz açıklamaların istenmesi ve dolandırıcılık, manipülasyon ve diğer risklere karşı koruma gibi yatırımcı ve piyasa koruma önlemlerinin teşvik edilmesi yoluyla gerçekleştirilebilir.”

Düzenleyiciler ayrıca, stabilcoin alanı için gözetim sağlamak için ABD Kongre’sini yasa çıkarmaya çağırdı.

“Ödeme aracı olarak stabilcoin’lerin kullanımıyla ilişkili ihtiyatlı riskleri ele almak için ajanslar, ödeme stabilcoin’lerinin tutarlı ve kapsamlı bir temelde uygun federal ihtiyatlı gözetime tabi olmasını sağlamak için Kongre’nin derhal harekete geçmesini tavsiye ediyor.”

Stabilcoin piyasası, rapor yayınlandıktan sonra fiyat açısından hiçbir şekilde etkilenmedi.

ABD Hazine Bakanlığı: “Stabilcoin’ler Olumlu Etki Yaratabilir!”

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!