ENS

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Binance, ENS Listeledi! İşte Bilmeniz Gerekenler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Name Service’in (ENS) Binance’te listelenmesiyle ilgili en son haberler, endüstri için devrim yaratabilecek trend teknolojiyi duymamış deneyimsiz kullanıcılar için bir sürpriz olabilir.

Binance, ENS Listeledi

Binance kısa süre önce, Ethereum Ad Hizmeti’nin (ENS) listeleyeceğini ve BTC/BNB/BUSD/USDT çiftlerine ENS alım satımını açacağını duyurdu. Alım satım yapmak isteyen kullanıcılar için depozitolar açıldı ve token’ların geri çekilmesi, listelemeden bir gün sonra başlayacak.

Ethereum Name Service Nedir?

ENS, Ethereum blok zincirinde geliştirilmiş açık kaynaklı bir isimlendirme sistemidir. Ana hedefi, yaygın cüzdan adreslerinin yerini alacak “name.eth” biçiminde basit, kullanışlı ve en önemlisi okunabilir adlar oluşturmaktır.

Proje, blok zinciri endüstrisine daha da fazla kullanıcı çekebilecek Ethereum ağının kullanımını basitleştirmeye olanak sağlıyor.

Ethereum, kullanıcıların bir sunucunun IP adresi yerine alan adı aracılığıyla web sitelerine erişmesine izin veren bir adlandırma teknolojisi olarak da kullanılan DNS teknolojisine oldukça benzer.

ens binance uzerinde listelendi 1 1
Kaynak: ENS Belgeleri

Her üst düzey etki alanının (.eth ve .test) arkasında, alt etki alanının belirtilen kurallarını içeren bir akıllı sözleşme bulunuyor. Herhangi bir kişi, akıllı sözleşmenin kurallarına uyacak şekilde kendi alan adını kaydedebilir.

Sektör İçin Neden Önemli?

Kullanıcılar, kendi Ethereum ad sunucusunu oluşturarak, daha sonra bir yere kopyalayıp yapıştırması gereken biri için 42 karakter uzunluğundaki adresleri kopyalamadan, yazmadan ve göndermeden ödeme alabilir veya cüzdan verilerini paylaşabilir. Adresi manuel olarak girmeniz gerektiğinde, ENS daha da kullanışlı hale gelir.

Adresin doğru adlandırılması, kullanıcıların daha basit bir şekilde paylaşmasına olanak tanır ve Ethereum kullanımını daha kolay hale getirir.

Binance, ENS Listeledi! İşte Bilmeniz Gerekenler!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!