Enflasyon

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

SON DAKİKA: TÜİK Enflasyon Oranları Açıklandı! Fren Patladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çok kısa bir süre önce Şubat ayının enflasyon oranını açıkladı. Şubat’taki tüketici fiyatlarındaki (TÜFE) enflasyon aylık bazda yüzde 4,81 olarak belirlendi. Bu da yıllık bazda enflasyonun yüzde 54,44 olduğu anlamına geliyor. Ayrıca üretici fiyatlarındaki enflasyon oranı da (ÜFE) Şubat ayında yüzde 7,22 arttı. Bu da yıllık bazda hesaplandığında yüzde 105,01’lik bir enflasyona denk gelmektedir.

6220683e86b2451228027b85

Aralık ayı baz alındığında, yüzde 16,45’lik bir fark söz konusu. Bir yıllık ortalama alındığında ise bu da yüzde 25,98’lik bir farka tekabül etmektedir.

Ana gruplar ele alındığında, geçen senenin aynı yılı ile karşılaştırıldığında haberleşme grubundaki enflasyon oranı yüzde 11,89 olarak belirlendi. Eğitimde yüzde 22,24’lük, giyim ve ayakkabıda 26,87’lik ve sağlıkta yüzde 32,86’lık bir enflasyon oranı belirlendi.

En çok artan grup ise gıda oldu. Şubat ayındaki enflasyonuna göre yüzde 8,41 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubu en yüksek enflasyona sahip grup oldu.

SON DAKİKA: TÜİK Enflasyon Oranları Açıklandı! Fren Patladı!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!