Kripto Para

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Araştırmalara Göre Kripto Para Sahiplerinin Düşük Finansal Okuryazarlığı Var!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada gazetesi The Globe and Mail, Kanada Bankası tarafından yayınlanan yeni bir araştırma makalesine göre bazı açıklamalarda bulundu: Bitcoin yatırımcılarının düşük düzeyde finansal okuryazarlık gösterme eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

Aynı zamanda, finansal açıdan bilgili Kanadalıların, genel nüfusa kıyasla daha bilgili olmalarına rağmen lider kripto para birimine sahip olma olasılıkları daha düşüktür.

Bitcoin sahipleri, blok zinciri ve kripto hakkında derin bilgiye sahip olurken, temel finansal okuryazarlık sorularıyla mücadele ederek kendilerini daha büyük finansal risklere maruz bırakırlar.

Beklendiği gibi, Kanada Bankası da Bitcoin sahiplerinin çoğunluğunun yüksek hane geliri olan erkekler olduğunu tespit etti.

Çoğu Bitcoin sahibi, kripto para birimini bir yatırım aracı olarak görüyor ve ankete katılanların yalnızca küçük bir çoğunluğu kripto para birimini öncelikle bir ödeme aracı olarak kullanmayı düşünüyor.

Bulgular, 2016’dan 2020’ye kadar olan dönemde gerçekleştirilen bir dizi ankete dayanıyor. Geçen yıl Kanada, Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonunu onaylayan ilk ülke oldu. Araştırma bu gelişmeyi dikkate almıyor. 2021’de kripto para birimlerinin benimsenmesinde büyük bir artış yaşadığını belirtmek de önemlidir.

Yine de, Bitcoin savunucuları kripto paranın finansal okuryazarlığı artırmak için bir katalizör olabileceğine inanıyor çünkü paranın kökenini keşfetmelerini sağlıyor. Geçen Haziran ayında yayınlanan bir başka çalışma, finansal okuryazarlık ile kripto para birimi yatırımı arasında pozitif bir ilişki buldu.

Geçen ay, Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, yeni varlık sınıfıyla ilgili riskler hakkında farkındalığı artırmayı amaçlayan yeni bir eğitim girişimi başlattı. Ocak ayında, basketbol yıldızı LeBron James tarafından benzer bir program başlatıldı.  

Araştırmalara Göre Kripto Para Sahiplerinin Düşük Finansal Okuryazarlığı Var!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!