XTZ

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Tezos (XTZ) Saniye Başı İşlem (TPS) Rekoru Kırdı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain alanında çok fazla emeği bulunan Tezos (XTZ) ekibi, ağ performansının karşısında duran engellerini aşmak ve geliştiricilerinin deneyimini ilerletmek için geliştirilen yükseltmesinin ayrıntılarını kamuya sundu.

Octez v13 Etkinleştiriliyor! Ne Yararı Olacak?

Tezos’un (XTZ) ana forumu Agora’da paylaşılan detaylı bir blog gönderisine göre, proje geliştiricileri Octez v13 adlı çok önemli bir güncellemenin dağıtımını başlattı. Ek olarak Mart 2022’de ağın bellek lojistiğinde önemli değişiklikler uygulanmıştı.

Yani, Tezos’un (XTZ) depolama katmanını güçlendiren Irmin kısmı, iki yeni stratejinin uygulandığını belirtti. İlk olarak, Tezos (XTZ) mühendisleri blok zinciri operasyonları için gereken çağrı sayısını ciddi derecede azalttı. Ardından, veri indeksleme stratejisi de yeniden düzenlendi.

Bu iki güncelleme ise, tüm Tezos (XTZ) ekosistemi için etkileyici bir performans artışı sağladı. Mühendisler, TPS’de (Tezos’un saniyede 1.000 işlem gerçekleştirmesini sağlayan) 5 kat artışa ek olarak, ortalama işlem gecikme süresinde 12 kat iyileşme ve bellek kullanımında yüzde 80’lik bir düşüş kaydetti.

Yukarıda bahsedilen değişiklikler çoktan tamamlandı ve yaklaşan Octez v13 yükseltmesine dahil edilecek. Ekip; destekçileri ve geliştiricileri, Tezos’un ilerlemesinden haberdar etmek amacıyla Irmin ve Tezos performans kıyaslamalarını düzenli olarak güncellemeye karar verdi.

Yeni Güncellemeler Yolda!

Tezos (XTZ) kullanıcıları ve doğrulayıcıları “fırıncılar” için daha fazla güncelleme amacıyla, mühendisler tarafından 2022’nin ikinci çeyreğinde hazırlandı. Örneğin, önemli bir güvenlik ve ölçeklenebilirlik mekanizması olan Merkle kanıtları, Tezos (XTZ) kod tabanına yakında ekleneceği duyuruldu.

Ayrıca, blok zinciri kullanımını kaynak açısından daha verimli hale getirmek için Tezos (XTZ) mühendisleri altyapısını iki katmanda da düzenleyecek. Bunlar ise: okuma-yazma katmanı ve salt okunur katman olarak karşımıza çıkıyor. Bu, düğüm operatörlerinin daha az disk alanı kullanmasını sağlıyor.

Son olarak, C bağlamalarının yanı sıra Tezos (XTZ) destekçileri Python ve Rust bağlamalarını da denemeye başlayabilir. Bu yükseltme, Tezos (XTZ) ve varlıklarını yeni bir geliştirici kitlesine tanıtacak ve birlikte çalışabilirliğini önemli derecede yükseltecek.

Tezos (XTZ) Saniye Başı İşlem (TPS) Rekoru Kırdı!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!