Ethereum

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

  1. Haberler
  2. HABER
  3. Ethereum Kurucusunun Serveti Büyük Oranda Eridi! Ünlü CEO Açıklama Yaptı!

Ethereum Kurucusunun Serveti Büyük Oranda Eridi! Ünlü CEO Açıklama Yaptı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un kurucu ortağı ve CEO’su Vitalik Buterin, 20 Mayıs Cuma günü bir tweet ile takipçilerine bilgilendirme yaptı. Ünlü CEO artık bir kripto milyarderi olmadığını söyledi.

Vitalik Bu Konu Hakkında Açıklama Yaptı!

Bu inanılmaz konuyu, dünyanın en zenginleri listesinin başında yer alan Elon Musk ve Jeff Bezos gibi diğer milyarderlerle ilgili bir tweet’e yanıt verirken itiraf etti.

Vitalik, Cardano kurucusu Charles Hoskinson ve Joseph Lubin de dahil olmak üzere diğer birkaç geliştirici, 2014 yılında Ethereum platformunu yarattı. Ayrıca Vitalik, Kasım ayında ETH içeriği yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde olan bir dijital cüzdana sahip.

Ancak o zamandan beri işler pek de yolunda gitmedi. İkinci en büyük kripto para biriminin fiyatı yaklaşık yüzde 55 oranında düştü ve bu da Vitalik’i şimdi “milyarder olmayan bir CEO” haline getirdi.

Servetlerinin büyük bir bölümünü kaybeden diğer kripto milyarderleri arasında Binance kurucusu Changpeng Zhao da yer alıyor. Milyarderlerin Bloomberg derecelendirmelerine göre, net değeri 80 milyar dolardan fazla (servetinin yüzde 84’ü) çöktü.

Vitalik, milyarderler Elon Musk ve Jeff Bezos’u Twitter’da kendilerine hitap eden sıradan insanlara yanıt verme eğiliminden dolayı överken servetinin küçüldüğünü görme konusunu gündeme getirdi. Ancak Buterin, büyük patronların “doğrudan halkla” konuşmaya olan ilgisinin bu günlerde ciddi miktarda azaldığından da şikayet etti.

Buterin Yardımlarına Devam Ediyor!

Vitalik, kripto zenginlikleriyle tanındığı kadar cömertliği ile de oldukça popüler bir CEO’dur. Geçen yıl, pandemiyi hafifletmeye yardımcı olmak için toplam dolaşımdaki Shiba Inu kripto para arzının yüzde 5’ini bir Hint sağlık fonuna bağışladı. Bu bağış o zamanlar 1 milyar dolara eşdeğerdi.

Yakın zamanda sizlere bildirdiğimiz üzere Ethereum’un kurucusu Vitalik, Dogecoin Vakfı’na 1 milyon dolarlık Ethereum bağışı da gönderdi.

Buterin’in Dogecoin’in yönetim kurulunda olduğunu ve bir gün DOGE’nin Proof-of-Work’ten Ethereum’un nihayet bu yıl Ağustos ayında uygulamak üzere olduğu Proof-of-Stake algoritmasına geçeceğini umduğunu tweetledi.

Ethereum Kurucusunun Serveti Büyük Oranda Eridi! Ünlü CEO Açıklama Yaptı!
Yorum Yap
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!