Bloomberg tarafından sunulan bir rapora göre, söz konusu anlaşma, yetkili makamın Bitcoin madenciliği için artırılan C Serisi girişim sermayesi fonunun bir parçası olarak Nisan ayında ABD Şirketi’nde bir hisse satın almasının ardından geldi.
Alev alma, fazla gazın veya dağıtım tünellerinden atmosfere kaçan gazın yakılmasını gerektirir. Bu, çevre ve sağlık tehlikelerini en aza indirmeyi amaçlayan standart bir süreç iken, yanma sürecinde tehlikeli karbon emisyonları nedeniyle hala inceleme altındadır.
Enerji firması daha önce 350 milyon dolarlık yeni kredi imkanlarına ek olarak 155 milyon dolar satın almıştı. OAI dışında, bu proje, Coinbase, Polychain Capital, Winklevoss Capital, Lowercarbon Capital, Bain Capital Ventures ve Founders Fund dahil olmak üzere yaklaşık 21 firma tarafından destekleniyor.
Crusoe CEO’su Chase Lochmiller’e göre firma, Bitcoin madencilik operasyonlarına yardımcı olmak için Umman’da bir ofis açacak. Bu, belirlenen alanlarda gazı yakalamak için güç jeneratörlerinin ve madencilik ekipmanlarının konuşlandırılmasına yardımcı olacaktır.
Lochmiller bu konuda şu açıklamalara yer verdi:
“Mena bölgesinde varlığımızın bizim için her zaman önemli olduğunu hissettik. Aradığımız şey, alevlenen sorunları aktif olarak çözmeye çalışan ulusların desteğine sahip olmak.”
Dünya bankası tarafından hazırlanan bir rapora göre ise, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi, dünya petrol rezervlerinin yaklaşık yüzde 57’sini ve kanıtlanmış doğal gaz kaynaklarının yüzde 41’ini oluşturuyor. Bu da onu alevli gaz emisyonları için popüler bir sıcak nokta haline getiriyor. Crusoe’nun bölgeye, özellikle Umman’a genişlemesi, kripto ve iklim arasındaki çatışmaları önemli derecede azaltabilir.
Crusoe; Kuzey Dakota, Montana ve Colorado dahil olmak üzere ABD’nin çeşitli yerlerinde halihazırda dağıtımlara sahiptir ve Kuzey Amerika’daki en büyük Bitcoin madencilerinden biridir. Şirket, Bitcoin madenciliği yoluyla yanan gazdan kaynaklanan CO2 emisyonlarını yüzde 63’e kadar azalttığını iddia ediyor.
Ancak Crusoe, Bitcoin madenciliği operasyonlarına güç sağlamak için doğal gaz kullanmak isteyen tek enerji firması değil. Bir petrol ve gaz arama devi olan ConocoPhillips, Dakota’da Bitcoin madenciliği operasyonlarını beslemek için fazla doğalgaz kullanıyor ve Exxon gibi diğer Bitcoin madencilerine bu şekilde gaz satıyor. Son zamanlarda, Rus makamları da bu projeye desteklerini dile getirdiler, Rus merkezli petrol ve gaz firması Gazpromneft, halihazırda Sibirya’da alevli gaz kullanarak bir Bitcoin madenciliği tesisi işletiyor.