Vitalik Buterin
Vitalik Buterin

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

  1. Haberler
  2. HABER
  3. Vitalik Buterin, DeFi Altcoin’lerini Fed’in Para Basmasıyla Karşılaştırdı

Vitalik Buterin, DeFi Altcoin’lerini Fed’in Para Basmasıyla Karşılaştırdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, DeFi altcoin’lerini FED’in sorumsuz para politikalarıyla karşılaştırarak, verim çiftçiliğini (yield farming) teşvik etmek için tasarlanmış koinleri hedef aldı.

Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, yield farming tokenlarının ekonomisini Federal Rezerv’in para basımıyla karşılaştırarak, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründeki saf yükselişe karşı uyarılarda bulunmak üzere Twitter’dan paylaşımlarda bulundu.

Yield farming terimi token biçiminde faiz kazanmak için likidite sağlamak anlamına geliyor. Bu akım kripto topluluğunu fırtınaya soktu ve DeFi patlamasını ateşledi.

Vitalik Buterin: Aşağı yönlü baskı oluşturuyor

Vitalik Buterin, birçok yönetişim tokenının agresif arz enflasyonunun altını çizerek, bunun “likidite sağlayıcılarına ödeme yapmak için durmadan basılan fiat paraların” fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu söyledi.

Cidden, bu yıl bazında % 50-100 gibi faizler veren bu politikada likidite sağlayıcılarına ödeme yapmak için durmadan basılması gereken çok büyük fiat para hacmi, büyük ulusal merkez bankalarının hepsinin Ron Paul tarafından yönetiliyormuş gibi görünmesini sağlıyor.

Buterin, Twitter kullanıcısı “Larrypc” nin verim çiftçiliğini “devasa bir saadet zinciri”ne benzettiği paylaşımında, DeFi sektörünün bu enflasyonist yönlerine ilişkin değerlendirmesinde yalnız değil.

Yatırımcı David Lach’ın yanıtıyla değerlendirirsek herkes şüpheci durumda değil: “Bu basılan paraları yeni kripto para birimleri (BTC, ETH vb.gibi) olarak görüyorsanız, o zaman evet, bu delilik. Ancak bunları nakit akışı yaratan yeni kripto girişimlerinde / projelerinde öz sermaye olarak görüyorsanız, bu o kadar çılgınca değil. Her zaman kriptoda gerçek potansiyele sahip yeni girişimler olacaktır.”

Neye ihtiyaç duyuluyor

Ancak Buterin, birçok projenin nakit akışı yaratması için “makul bir yol” görmediğini söyleyerek, bir projeyi uzun vadede sürdürmek için ücret üreten uygulamalara duyulan ihtiyacı vurguladı:

“Şimdiye kadar uzun vadeli ücretler üretmeye yönelik tek strateji, Uniswap’ten likidite kapmak ve ağ etkisini çalmak için bir tür tuhaf finansal saldırı şeklinde karşımıza çıkıyor.Bu strateji konusunda karamsarım.”

Buterin’in yorumları, merkezi olmayan borsa ve yield farming platformu SushiSwap’in, erken kullanıcıları teşvik etmeyi amaçlayan agresif bir yönetişim tokenı dağıtım stratejisi nedeniyle hafta sonu popülaritesini artırmasının ışığında geliyor.

Buradan tüm kripto para ticareti yapan yatırımcıları tek çatı altında topladığımız Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Yield farming çılgınlığı, Ethereum’un ölçeklendirme kapasitesi ile ilgili endişeleri yeniden alevlendirdi ve birçok DeFi projesinin işlemlerinin temelini oluşturan karmaşık akıllı sözleşme uygulamaları, temel işlemleri gerçekleştirmek için üç rakamlı ücretlerle sonuçlandı.

ERC-20 tokenları için merkezi olmayan borsa (DEX), Uniswap, ağın en büyük gaz ücreti kaynağı olarak ortaya çıktı ve sadece geçen ay boyunca yaklaşık 7 milyon dolarlık ücretler elde etti.

Vitalik Buterin, DeFi Altcoin’lerini Fed’in Para Basmasıyla Karşılaştırdı
Yorum Yap

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!