Bitcoin madenciliği her zaman lider kripto para birimine olan talebin güçlü bir kanıtı konumundadır ve bazen de piyasa koşullarını belirleme yollarından biri olarak kullanılmıştır. WuBlockchain’den alınan raporlara göre, Bitcoin’in hash gücü bugün yüzde 1’in üzerinde kayıp yaşadı ve bu da orta düzeyde bir kayıp olarak kabul ediliyor.
Hash Oranının Genel Piyasa Koşullarına Etkisi Nasıl Yorumlanır?
Bir kripto para birimine olan talebi yansıtmanın yanı sıra hash oranı; yatırımcılara ve analistlere, birikim veya dağıtım halindeyse piyasanın koşulları hakkında bir ipucu verebilir. 2021 yazındaki boğa koşusu sırasında piyasa, Çin’in dijital varlık endüstrisine yönelik ve madenciliği de etkileyen bir baskının ardından hash oranında tarihteki en büyük düşüşlerden biri gerçekleşti.
On April 14, Bitcoin mining difficulty dropped by 1.26% to 28.23T, after rising 4.13% last time. The current hashrate of the entire network is 202 EH/s.
— Wu Blockchain (@WuBlockchain) April 15, 2022
Boğa yükselişi, büyük olasılıkla piyasada satış baskısının olmamasından kaynaklanan ve BTC ihracının hızlı düşüşünden dolayı ortaya çıktı. Daha sonra ise, hash oranı çöküş öncesi seviyelere geri gelmesinin ardından piyasa, yüzde 50’lik devasa bir düzeltme işlemini tarihe yazdı.
Peki Hash Oranı Bulunduğumuz Süreçte Piyasayı Nasıl Etkiliyor?
Madencilik zorluğu ve hashing grafiklerine göre, her iki metrikte de sürekli bir artış görüyoruz. Bu durum ise hoş olmayan piyasa koşullarına rağmen Bitcoin talebinin hala yüksek kaldığını gösteriyor.
Ancak Bitcoin sürekli olarak değerini kaybettiği ve hash oranı arttığı için, piyasada aslında Bitcoin’i daha da aşağı itebilecek satış oranlarının bir artışı söz konusu olabilir.
Bu yazının yazıldığı zaman diliminde, lider kripto para 40.408 dolar seviyelerinde işlem görüyor ve 22 Şubat’tan bu yana destekleyici bir platform görevi gören trend çizgisi desteğine erişti.