BUSD

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

  1. Haberler
  2. HABER
  3. BUSD Nedir? Niye Güvenilirdir? Avantajları Nelerdir?

BUSD Nedir? Niye Güvenilirdir? Avantajları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paraların var oluş sebeplerinden birisinin, hayatımıza kolaylık sağlaması olduğunu söyleyebiliriz. Kripto paraları satın alabilmek içinse gerçek hayatta kullandığımız paralar yani ‘fiat’ paralar kullanmamız gerekmektedir. Fiat paralar bankalar aracılığıyla transfer edilebilmektedir. Kripto paraları satın alabilmek için veya fiat paraya eşdeğer bir varlığı başkasına blok zinciri üzerinden gönderebilmek için stabilcoin adını verdiğimiz kripto varlıklardan yardım alırız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Telegram‘dan, Twitter‘dan, Facebook‘dan ve Instagram’dan takip edin. Ayrıca ücretsiz eğitim videoları için YouTube kanalımıza mutlaka abone olun!

Örneğin, ABD Dolarını blok zinciri üzerinden transfer edemeyiz. Ama stabilcoin’ler, bunu gerçekleştirmemize olanak sağlar. Stabilcoin’ler fiat paralara 1:1 oranında değer olarak sabitlenmiştir. Yani doların kripto versiyonuna sahip olabiliriz.

Stabilcoin’ler de diğer kripto paralar gibi farklı altyapılara sahiptir. Bazıları güvenlidir bazıları değildir veya bazıları 1:1 sabitlik değerini her zaman koruyamaz.

Bugün sizlere dünyanın en büyük hacimli kripto para borsası olan Binance’ın piyasaya sürmüş olduğu stabilcoin olan BUSD’den bahsedeceğiz.

Hala Binance hesabınız yoksa buraya tıklayarak Binance’te hesap açarsanız %20 komisyon indirimi kazanırsınız.

BUSD Nedir?

Binance USD (BUSD), yukarıda bahsettiğimiz gibi 1:1 oranında ABD Dolarına sabitlenmiş kripto varlıktır. Yani 100 dolar (USD) karşılığında 100 BUSD sahibi olabilirsiniz.

BUSD, New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanından düzenleyici onayı olan ilk stabilcoin unvanına sahiptir.

Diğer stabilcoin’ler gibi, alım satım işlemlerini kolaylaştırmak, fiat para eşdeğerinde kripto varlık transferi yapabilmeyi ve merkezi olmayan finans (DeFi) işlemlerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

BEP-2 ağında çalışabilirliğe sahip olan ERC-20 tabanında üretilmiş, çok zincirli yapıya sahiptir.

BUSD Niye Güvenilirdir?

  • Dünyanın en büyük hacimli kripto para borsasının kendi varlığıdır.
  • ABD Doları tarafından teminat altına alınan ilk stabilcoin’dir.
  • Düzenleyici onayı alan ilk stabilcoin’dir.
  • Paxos ile ortaklaşa kurulmuştur. BUSD arzı kadar ABD Doları da Paxos tarafından gözaltında bulundurulur. Bazı stabilcoin’ler teminat olarak kripto paraları kullanmaktadır.
  • Örneğin 50 USD karşılığında 50 BUSD satın alınabilir. Paxos rezervlerinde 50 USD ödeme olarak tutulur. 50 BUSD, 50 USD’ye çevrildiğinde ise BUSD’ler yakılır.
  • Dünyanın en güçlü ikinci blok zinciri olan Ethereum’un ERC-20 tabanında oluşturulmuştur ve bu sayede güvenilmez şekilde güvenlik sağlayabilir.

BUSD Avantajları Nelerdir?

Stabilcoin’ler, düzenleyicilerin radarında olan ve sorunlar yaşayan kripto varlıklardır.

BUSD, düzenleyicilerden onay almış ve fiat para ile teminat altına alınmış olduğu için diğer stabilcoin’lere göre oldukça avantajlıdır.

Kullanıcılar Neden BUSD Tercih Etmelidir?

Fiat para karşılığı her zaman 1:1 oranında olduğu için paranız kayba uğramaz.

Kripto piyasasında dalgalanmalar olduğunda, diğer stabilcoin’lerde minimal oynaklıklar görülebilir. Çok talep olduğunda fiyat yükselirken, az talepte fiyat düşebilir ancak BUSD bu sorunları tamamen ortadan kaldırmaktadır.

BUSD, DeFi’lerde, AMM’lerde veya DEX’lerde oldukça popüler bir stabilcoin’dir. Bu sayede farklı alanlarda başka bir kripto varlığa çevirmeden BUSD’lerinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca likidite havuzları nedeniyle farklı platformlar arasında arbitaj fırsatları elde edebilirsiniz. BUSD, birçok platformda işlem gören bir stabilcoin olduğu için hızla aktarım yaparak arbitaj yapabilirsiniz.

Stabilcoin’ler düzenleyici sorunlarına takılmaktadır. Örneğin geçmişte bir stabilcoin’in rezervlerinin yüzde 100’ünün fiat para destekli olmadığı ortaya çıktı. BUSD’de böyle bir durum söz konusu olmadığı için gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Ayrıca kullanıcılar, dünyanın en büyük hacimli kripto para borsası olan Binance üzerinden, piyasa yapıcı olarak işlem yaparsa komisyon ücreti ödemez. Gerçek anlamda sıfır komisyon ile işlem yapılabilir.

BUSD Nedir? Niye Güvenilirdir? Avantajları Nelerdir?
Yorum Yap

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!