Uniswap
Uniswap

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

1000 Dolar Değerinde Ücretsiz Uniswap (UNI) Tokenlarınızı Nasıl Alacaksınız? İşte Ayrıntılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi olmayan borsa protokolü Uniswap, tüm kullanıcılara ücretsiz yönetim tokenı UNI’yi veriyor. Ethereum ağ tıkanıklığı ve dolayısıyla ücretler UNI’nin piyasaya sürülmesinden sonra fırladı.

300’den fazla kripto para ile ticaret yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye kayıt olabilirsiniz. Ayrıca, buradan Binance’ye kayıt olduğunuzda ömür boyu tüm komisyonlarda %20 indirim kazanırsınız.

Ethereum’un DeFi sektöründeki bir başka devi, kullanıcılarını onurlandırmak için bir yönetim modeli geliştirdi. Uniswap protokolü UNI’yi başlattı ve ödüllerini almak için acele eden bir kullanıcı çılgınlığını ortaya çıkardı. Uniswap’in duyurusuna göre, UNI tokenlarının %60’ı Uniswap topluluğu üyelerine tahsis edildi ve bunun dörtte biri (toplam arzın %15’i) geçmiş kullanıcılara zaten dağıtıldı. Platformun arkasındaki ekip şunları söyledi:

“Uniswap yönetim çerçevesi, hem protokol geliştirmeye hem de kullanıma ve daha geniş Uniswap ekosisteminin geliştirilmesine katkıda bulunmakla sınırlı.”

Bunu yaparken UNI, Uniswap’i resmi olarak kamuya ait ve kendi kendine sürdürülebilir bir altyapı olarak kabul ederken, yıkılmaz ve otonom niteliklerini dikkatli bir şekilde korumaya devam ediyor.

Toplamda 1 milyar UNI başlangıçta basıldı ve 4 yıl içinde erişilebilir olacak. Protokol şu tedarik tahsisini yapacak: %60’ı Uniswap topluluğu üyelerine, %21,51’i ekip üyelerine ve gelecekteki çalışanlara; %17,80’i yatırımcılara ve  0,69’u protokol danışmanlarına gidecek şekilde ayarlandı. 4 yıl sonra, yıllık %2’lik enflasyon oranı Uniswap’e katılımı teşvik etmeye başlayacak.

Ethereum ETH

Bununla birlikte, Uniswap modeliyle ilgili devrim niteliğindeki şey, belirtildiği üzere, 1 Eylül’e kadar akıllı sözleşmelerini kullanmış olan tüm kullanıcılara toplam UNI arzının bir yüzdesini verecek olmasıdır. İşlemleri başarısız olan kullanıcılara bile verilecek. Bu kullanıcılar, bir zamanlar likidite sağlayıcıları, kullanıcıları ve SOCKS kullanıcısı / sahipleri iseler 400 UNI ödüllerini hemen talep edebilirler.

Toplamda, Uniswap’in tahminlerine göre yaklaşık 251.000 kullanıcı var. 1000 UNI, SOCKS tokenlarını kullanan veya anlık görüntü tarihinde en az bir SOCKS tokenına sahip olan her adres tarafından talep edilebilir. Uniswap ekibi ayrıca şunları söyledi:

“Geçmiş kullanıcılar ve likidite sağlayıcıları tarafından talep edilebilecek tokenların %15’i ile yönetim hazinesi, katkıda bulunan hibeler, topluluk girişimleri, likidite madenciliği ve diğer programlar aracılığıyla sürekli olarak dağıtmak için UNI arzının %43’ünü elinde tutacaktır.”

Verim çiftiliği yapmak isteyen kullanıcılar için Uniswap, 18 Eylül’den 17 Kasım UTC’ye kadar mevcut 4 likidite havuzunun lansmanını duyurdu. Aşağıdaki çiftlerle çalışacak olan bu gruplara 83.000 UNI tahsis edilecek: ETH / USDT, ETH / USDC, ETH / DAI, ETH / WBTC.

Yüksek ücretler Ethereum ağına geri dönüyor

Kullanıcıların tokenlerini talep etmek amacıyla protokoldeki faaliyetleri, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin artmasına doğrudan etki etti. Glassnode firmasından alınan veriler, UNI’nin piyasaya sürülmesinden sonra, aşağıda gösterildiği gibi yeni bir tarihsel rekor oluşturmak için sadece bir saat içinde 1 milyon dolarlık ücret harcandığını gösteriyor.

Ethereum ETH

Yayın anında Eth Gas Station, Ethereum ağında bir işlem göndermek için standart ücretin 267 Gwei, “hızlı ücret” 405 Gwei ve tüccar ücretinin 450 Gwei olduğunu kaydetti. Uniswap V2 protokolü, son 30 günde harcanan 31,7 bin ETH (12,7 milyon $) ve işlem başına ortalama 117 Gwei harcama ile bir numaralı ETH harcayıcısı durumunda.

Ethereum ağının mevcut durumu ile ilgili olarak, eski Monero baş sorumlusu Riccardo Spagni şunları söyledi:

“ETH gaz ücretleri yine gülünç seviyelerde. Bir saat beklemek istemediğiniz sürece basit bir ETH işlemi göndermenin maliyeti 3,20 ABD dolarıdır ve akıllı bir sözleşme içeren herhangi bir şeyi yapmayı unutabilirsiniz.”

Buradan tüm kripto para ticareti yapan yatırımcıları tek çatı altında topladığımız Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

UNI tokenını nasıl ücretsiz alacaksınız?

Daha önce Uniswap kullandıysanız, tebrikler! Şu anda 1200 dolarlık 400 UNI tokenına sahipsiniz demektir. Peki bu tokenları nasıl alacaksınız. İşte adım adım nasıl alacağınızı gösteren görseller.

Adım 1: Uniswap’a gidin

Go to Uniswap

Adım 2:UNI talebine tıklayın

Claim UNI tokens for free

Adım 3:Adresinizi yapıştırın

ETH adresinizi yapıştırın. Uniswap’i birden fazla adresten kullandıysanız, ödülünüzü birden çok kez talep edebilirsiniz!

Adım 4: Gaz ücretlerinizi ödemek için gerekli ETH bakiyesine sahip olduğunuzdan emin olun. Ethereum ağ ücretleri, UNI tokenlerinin blok zincirini tıkadığını iddia eden on binlerce kişi ile tekrar patladı. Mevcut ağ ücretleri işlem başına yine 20 ABD dolarına yaklaşıyor.

Amount of UNI to claim

Adım 5: 400 UNI’nizin keyfini çıkarın!

Uniswap balance

Bonus soru: UNI’yi nerede satarım?

UNI tokenları elbette Uniswap’te satılabilir! Token ayrıca Binance ve Coinbase Pro’da satılabilir.

 

1000 Dolar Değerinde Ücretsiz Uniswap (UNI) Tokenlarınızı Nasıl Alacaksınız? İşte Ayrıntılar

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!