featured

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Ünlü Analist: “Bitcoin Yıl Başında 100 Bin Dolar Olacak!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü kripto para analisti PlanB, Bitcoin’in, yıl sonu fiyat tahminine ulaşma yolunda olduğunu söyledi.

Twitter’da 736.300 takipçiye sahip olan PlanB takma adlı ünlü kripto para analisti, kripto para birimi alanında popüler hale getirdiği stok akış modelinin (S2F) Noel’e kadar BTC’nin altı haneli bir fiyatlara geleceğini gösterdiğini söyledi.

“Noel’e kadar 100.000 dolarlık temel S2F tahminim hala geçerli (veya daha kesin: 2020-2024 bu yarılanma dönemi için ortalama 100.000 dolar).

Zincir üzerinde (S2F olmayan) gösterge henüz bir tepe işareti göstermiyor (kırmızı nokta yok). Bu, S2F tahminine uygun.”

Screenshot 2 1
Kaynak: PlanB/Twitter

Tipik olarak geleneksel varlıkların değerlenmesinde kullanılan stok akış modeli, mevcut arzı üretim oranına karşı ölçerek fiyatı tahmin etmeyi amaçlamaktadır.

CoinGecko’ya göre Bitcoin, yazı yazılırken 52.590 dolardan işlem görüyor ve bu hafta yüzde 11’den fazla ve bu ay yaklaşık yüzde 18 yükseldi.

PlanB ayrıca, belirli bir varlığın momentumunu ölçen BTC’nin göreceli güç endeksinin (RSI) hala önemli bir seviyenin çok altında olduğunu ve Bitcoin’in aşırı ısınmış bir pazardan uzak olduğu için yükselmek için daha fazla alana sahip olduğunu gösteriyor.

“Haftalık RSI (göreceli güç endeksi) 60,60’ın altındaki bir dönemden en son ne zaman toparlandığımıza bakın: Ekim 2020, BTC 10.000 dolarda, ardından fiyat 5 kat arttı, RSI 90’a ulaştı ve 6 ay boyunca 70’in üzerinde kaldı.

Ayrıca 2013 ve 2017 boğa piyasalarına da bakın: çoğu dönem RSI 70-90 aralığında kalmıştır.”

Screenshot 3 1
Kaynak: PlanB/Twitter
Ünlü Analist: “Bitcoin Yıl Başında 100 Bin Dolar Olacak!”

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!