google-cme-group-1-milyar-dolarlik-yatirim

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Google, Bitcoin Vadeli İşlem Platformu CME Group’a 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

The Wall Street Journal’a göre Google, Aralık 2017’de CBOE ile birlikte Bitcoin vadeli işlemlerini başlatan ilk platform olan CME Group’a 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.

Yatırımla birlikte, CME’nin temel ticaret sistemi Google Cloud’a taşınacak.

CME Group, her gün işlemlerde trilyonlarca ABD dolarının taşındığı piyasalarla çalışıyor. Şirketlerin ortaklığı, CME’nin yeni müşteriler bulmasını, işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini ve Google teknolojisine dayalı yeni ticaret araçları oluşturmasını kolaylaştıracak. Bunun yanında piyasa risklerini izleyen yapay zeka (AI) tabanlı bir yazılım da oluşturulacak.

CME Group’un piyasa değeri yaklaşık 80 milyar dolar civarında, bu platform ayrıca en değerli borsa operatörü olarak çalışıyor. Bu statü, kısa süre önce Hong Kong Exchanges & Clearing şirketinin pozisyonunu kaybetmesinden sonra CME’nin eline geçti.

Google Cloud, dördüncü en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı olarak hizmet vermekte. Gartner Inc verilerine göre 2020 yılında dünya genelinde bulut altyapısı gelirlerinin yüzde 6,1’ini Google aldı. 2020 yılı verilerine göre şu an piyasa lideri yüzde 40’lık bir pazar payı ile Amazon. Ardından ise Microsoft ve Alibaba geliyor.

Sözü edilen 1 milyar ABD Doları, Google Cloud tarafından CME’nin oy hakkı olmayan dönüştürülebilir tercihli hissesine yatırıldı. Google Cloud CEO’su Thomas Kurian’a göre bu, Google’ın tek bir şirketi değil, gezegendeki tüm yeni oluşan finansal sistemlerin dönüşümünü destekleme niyetini temsil ediyor.

CME’nin altyapısını Google Cloud’a geçirme süreci 2022’de gerçekleşecek. Önce çekirdek ticaret sistemleri taşınacak, ardından CME’nin verileri ve takas hizmetleri bunu takip edecek.

Sonuç olarak, tüm CME sistemleri Google Cloud’a kaydırılacak. CME başkanı Terrence Duffy, bulut teknolojileri devi ile yapılan anlaşmayı “cennette yapılan bir evlilik” olarak nitelendirdi.

Google, Bitcoin Vadeli İşlem Platformu CME Group’a 1 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!