ABD

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Oranı Açıklandı! Beklenti Aşıldı Mı? Bitcoin’e Etkisi Ne Olur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel piyasalar, yeni ortaya çıkan koronavirüs varyantı sonucunda artan vaka sayısı nedeniyle olumsuz etkilenirken, risk oranı da artmaya devam etti. Yatırımcıların odağı bugün ABD’de gerçekleşen toplantı sonrası enflasyon verilerindeydi.

Ekonomistler, ekim ayında yüzde 6,7 açıklanan yıllık enflasyonun bu ay daha da yükselmesini bekliyordu.

Enflasyonun artması, ülkemiz adına doların değerinin düşmesi Türk lirasının değerini kısmen de olsa koruması anlamına geliyor.

TÜFE: yıllık yüzde 6,8 olarak açıklandı. Aylık durumda ise yüzde 0,8 olarak açıklandı. Bu rakam 1982 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı olarak kaydedildi. Aylık TÜFE beklentisi yüzde 0,7 ve yıllık TÜFE beklentisi 6,8’di.

ABD’de çekirdek TÜFE oranı ise yüzde 4,9 olarak açıklandı. Beklenti ise 4,9’du.

Aylık TÜFE beklentisine göre yüzde 0,1’lik bir artış söz konusu ancak açıklanan yıllık TÜFE beklentileri karşıladı. Bu durumun 2022 senesinde neler getireceği merak konusu. Bu enflasyon açıklaması 2021 yılının son açıklamasıydı.

Enflasyon Oranının Bitcoin’e Etkisi Ne Olacak?

Enflasyon oranının artması, dolar’ın değer kaybetmesi anlamına geldiği için, yatırım araçlarına ilgi artacaktır.

Enflasyon açıklanmadan önce 47 bin dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, enflasyonun açıklanmasının ardından dakikalar içerisinde 50 bin dolar seviyelerine yükseldi. Eğer ki ABD’de ekonomik sorunlar devam ederse küresel piyasalarda canlanma görülebilir. Özellikle son zamanlarda ilgi odağı olan Bitcoin, büyük performanslar sergileyebilir.

Altın, Bitcoin vb. yatırım araçlarının ilerleyen dönemlerde daha fazla ilgi odağı olacağı tahmin ediliyor.

Dolar an itibariyle 13,90 TL seviyesinden, Euro 15,75 TL seviyesinden ve gram altın 796 TL seviyesinden işlem görüyor.

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Oranı Açıklandı! Beklenti Aşıldı Mı? Bitcoin’e Etkisi Ne Olur?

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!