Nepal

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Nepal Bankacılar Birliği Kripto Yasağı Bildirimi Yayınladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkenin ticari bankalarının genel müdürlerinden oluşan bir kuruluş olan Nepal Bankacılar Birliği, Himalayan Times tarafından yayınlanan bir rapora göre, bugün erken saatlerde paylaşılan bildiride kripto para işlemlerinin ve pazarlamasının yasa dışı olduğu konusunda uyardı.

Şemsiye organizasyonu (Fon kaynaklarını organize etmek için birlikte çalışan şirketler), mevcut yasalara göre hareket edeceğini öne sürerek, kişi ve işletmeleri bu tür faaliyetlerde bulunmamaları konusunda uyardı. Nepal vatandaşları dışında, Nepal’de ikamet eden yabancılara da yaptırımlar uygulanacak.

Geçen hafta, Nepal Merkez Bankası Nepal Rastra Bank (NRB), kripto para birimlerinin ülkede yasal olarak tanınmadığını açıklayan ve Nepallileri bunlarla ilişkili herhangi bir faaliyetten kaçınmaya teşvik eden bir bildiri yayınladı. Kripto para piyasasında olan dolandırıcılıkların çoğalmasının yanı sıra paranın yasadışı yollarla ülkeye giriş-çıkışları konusunda uyarılarını arttırdı. Merkez bankası geçen Eylül ayında da benzer bir bildiri yayınlamıştı.

NRB, 17 Ağustos 2017’de Bitcoin‘e genel bir yasak getirdi. Yerli sektördeki yatırımcılar ise, esas bir araştırmaya girmeden getirilen bu yasak sonucu merkez bankasını, “korkulu” ve “tepkili” olmakla suçladı.

Geçen haftalarda ise, Nepal yetkilileri tarafından kripto para ticareti yaptığı için üç kişi tutuklandı.

Himalayalar’da bulunan ve Güney Asya ülkesi olan Nepal, kripto para birimleriyle herhangi bir şekilde etkileşime girmenin yasak olduğu dünyadaki birkaç yargı alanından biridir. Bitcoin yasağı olan ülkelere örnek olarak Cezayir, Bolivya, Fas ve Mısır verilebilir.

Geçen yıl Çin, kripto para madenciliğini yasakladı ancak kripto para yatırımcısı olmak şu an için ülkede hala yasal.

Nepal Bankacılar Birliği Kripto Yasağı Bildirimi Yayınladı!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!