Bitcoin

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Bitcoin 39 Bin Dolar Oldu: 40.785 BTC Transferi Gerçekleşti!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zincir içi analitik firması Santiment, geçtiğimiz hafta yaklaşık 1,56 milyar dolar değerinde 40.785 BTC’nin borsalardan taşındığını bildirdi. Bitcoin, 1 Şubat’ta 39.104 dolarlık gün içi en yüksek seviyelerine tırmandı.

CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte BTC yüzde 3,75, Ethereum ise yüzde 8,02 değer kazandı. Bitcoin’in tarihsel olarak Şubat ayında yükselmesi, boğalar için biraz rahatlama sağlayabilir.

Lider kripto para birimi, son zamanlardaki yukarı yönlü hareket sayesinde, olumsuz bir Ocak ayının son gününü yeşilde sonlandırdı. Bitcoin, yazının yazıldığı sırada, yaklaşık 38.400 seviyesinde işlem görüyordu ve önceki yedi gündeki kayıpları ve geçen hafta yüzde 7 artışla telafi edildi.

Santiment’e göre BTC, Eylül ayının ikinci haftasından bu yana borsalardan taşınan en büyük kripto para haftasını gördü ve önceki hafta 40.785 BTC borsalardan transfer edildi. Soğuk cüzdanlara hareket eden kripto paraların devam eden eğiliminin, uzun vadeli fiyat hareketleri için tarihi güçlü bir işareti temsil ettiğini belirtiyor.

Bunun nedeni, balina yatırımcılarının kripto paralarını uzun süre elinde tutmayı düşündüklerinde genellikle borsalardan soğuk cüzdanlara taşınmasıdır. Bu, Bitcoin yatırımcılarının yükseliş eğilimine işaret ediyor. Daha önce El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin “devasa bir Bitcoin fiyat artışının sınırlı arzı nedeniyle an meselesi olduğunu” tahmin ettiğini bildirmişti.

Piyasa Duyarlılığı İyileşiyor

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, yayınlandığı tarihte piyasa duyarlılığının korku içinde kaldığını ve 100 üzerinden 26 puan aldığını gösteriyor. Bu, dünkü “aşırı korku”dan hafif bir iyileşmeye işaret ediyor.

Aşırı satım göstergeleri sağlam kalırken, Bitcoin bir haftalık ticaret aralığının zirvesine doğru ilerliyordu. Bitcoin’in ilk direnç seviyesi 41.419 dolar; bu nedenle, Kasım ayından bu yana devam eden düşüşü tersine çevirmek için alıcıların 40.000-45.000 ABD Doları üzerinde önemli bir hamle yapmaları gerekecek.

Şu an için, BTC’nin Ocak ayındaki yüzde 16,7’lik fiyat düşüşü, 37.000 dolara yakın destek tutarsa ​​kısa vadeli alıcıları cezbedebilir.

Bitcoin 39 Bin Dolar Oldu: 40.785 BTC Transferi Gerçekleşti!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!