MINA

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Bu Altcoin Büyük Performans Sergiledi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde gelen ABD merkezli kripto değişim platformu Coinbase, iki haftalık bir gecikmenin ardından “dünyanın en hafif blok zincirini” listelediğini duyurdu.

Listeleme haberi, yalnızca 22 kilobayt büyüklüğünde, gizlilik odaklı bir ödeme protokolü olan Mina Protocol’ü (MINA) içeriyor ve söz konusu kripto varlığın 24 saatlik en düşük seviyesi olan 3,04 dolardan yüzde 14,5’lik bir artışla 3,48 dolara yükselmesini sağladı.

Kripto varlığın web sitesine göre, MINA’nın küçük boyutu, blok zincirinin işlemlerini doğrulamak için herkesin akıllı telefonlarını kullanarak internete bağlanmasına olanak sağlıyor. Mina protokolü, akıllı sözleşmeleri yürütürken kullanıcı verilerini güvence altına almak için sıfır bilgi (ZK) kanıtlarını kullanıyor.

ZK kanıtları, bir tarafın herhangi bir ekstra alakasız bilgi vermeden belirli bir ifadenin doğru olduğunu doğrulayıcıya kanıtlamasında görev alır.

MINA başlangıçta iki hafta önce piyasaya sürülecekti ancak birtakım gecikmelerle karşılandı. Orijinal lansman haberi, akıllı sözleşme platformunu yüzde 25,4’lük bir artışla 2,16 dolardan 2,71 dolara yükseltti.

Coinbase, lansmanın başarılı olmasını sağlamak için hafif blok zinciri satın alma ve satma yeteneğinin geri çekildiğini kullanıcılarına bildirdi.

“MINA’nın başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesine tam güven duymak için, ticaretin başlatılmasını ertelemeye devam etme kararı aldık.”

Dün Coinbase, uygun likidite koşulları karşılandığı sürece MINA ticaretinin başlayacağını duyurdu. Bu koşullar karşılandı ve sonuç olarak MINA bugün borsada işlem görmeye resmen başladı.

Mina Protokolü o zamandan beri stabilize oldu ve bu yazının yazıldığı zaman diliminde 3,42 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bu Altcoin Büyük Performans Sergiledi!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!