Satoshi

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Kendini Satoshi Nakamoto İlan Eden Birisi Borsalara Dava Açtı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendini Satoshi ilan eden isim Craig Wright’ı temsil eden Londra merkezli hukuk firması Ontier, Avustralyalı bilgisayar bilimcisinin Bitcoin’i yanlış temsil ettikleri sebebiyle iki büyük kripto para borsası olan Coinbase ve Kraken’e dava açtığını duyurdu. Ontier, İngiliz Yüksek Mahkemesine geçmişte de bir talep formu sunmuştu.

Uzun vadeli yasal işlem, iki firmanın diğer kripto para birimlerini gerçek Bitcoin olarak kullanmasını önlemeyi amaçlıyor. Davacılar, Coinbase ve Kraken’in Bitcoin Core (BTC) sunmak için “Bitcoin” terimini kullanmayı bırakmasını talep ediyor ve Wright’ın fikri mülkiyet (IP) iddiaları Bitcoin ismini de kapsıyor. Wright, tüketicileri “dolandırıcılık” ve aldatma olaylarından korumak istediğini söylüyor.

Yakın zamanda açılan davalar, “yanlış anlamaları” çözmeyi amaçlayan bir dizi iddiayı da başlatacak. Basın açıklamasına göre, bu iddialar “birkaç yüz milyar pound” değerinde olabilir.

Wright, Bitcoin Cash topluluğu ile arasının açılmasının ardından Kasım 2018’de piyasaya sürülen Bitcoin Satoshi Vision’ın (SV) tek gerçek Bitcoin olduğunu iddia ediyor. nChain bilim adamı, yukarıda belirtilen borsaların kripto kullanıcıları arasında sahip oldukları varlıkların gerçekliği konusunda kafa karışıklığına neden olduğunu sebep olarak sunuyor.

Kraken, 2019’da Bitcoin SV’yi tamamen listeden çıkardı ve Wright’ın “toksik” ve korkutucu davranışı nedeniyle tartışmalı kripto para birimini platformdan çıkarmak için Binance‘e katıldı.

Kendisini ilk olarak Satoshi olarak ilan eden Avustralyalı girişimci, kripto para birimi topluluğundaki en tartışmalı ve en ihtilaflı kişiliklerden biri olmaya devam ediyor. Ancak o, yaşananlara rağmen hala dimdik ayakta durmaya ve iddialarını savunmaya devam ediyor.

Ek olarak Wright, Mart ayı sonlarında Bitcoin geliştiricilerine karşı açtığı davayı kaybetmişti.

Kendini Satoshi Nakamoto İlan Eden Birisi Borsalara Dava Açtı!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!