Terra

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Güney Kore Ve ABD Terra Soruşturma Verilerini Paylaşacak! Bu Ne Anlama Geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki ülke, Terra dahil olmak üzere devam eden kripto ile ilgili davalar hakkındaki soruşturma verilerini paylaşmayı kabul etti.

Güney Kore Adalet Bakanı Han Dong-hoon, iki ulusun mali suçlarla, özellikle de kriptoyla ilgili suçlarla ilgili soruşturmalarda bir araya gelmesinin çeşitli yollarını tartışmak için geçtiğimiz günlerde New York’taydı.

Hoon, Salı günü Menkul Kıymetler ve Emtia Görev Gücü eş başkanı Andrea M. Griswold ile ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı’nda ve aynı ofisin Menkul Kıymetler ve Emtia Dolandırıcılık Görev Gücü başkanı Scott Hartman ile bir araya geldi. Yerel bir haber yayını tarafından bu birliktelik bildirildi.

İki taraf, dijital varlık piyasasıyla bağlantılı artan sayıda menkul kıymet dolandırıcılığı konusunda zamanında harekete geçmek için bilgi alışverişi ve işbirliğini güçlendirmenin yollarını tartıştı. İki tarafın, her iki ülkede de soruşturma altında olan bir kripto projesi olan Terra hakkında en son soruşturma verilerini paylaşmayı kabul ettiği aktarıldı.

40 milyar dolarlık Terra ekosistem çöküşü, her iki ülkenin de yasal inceleme başlatmasına sebep oldu. ABD kısa süre önce Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon’a karşı yeni bir soruşturma açarken, Güney Koreli savcılar dolandırıcılık, piyasa manipülasyonu ve vergi kaçakçılığı gibi çeşitli suçlamaları araştırıyor.

İki ülke arasındaki işbirliği, kripto ile ilgili suçlar son zamanlarda düzenleyicilerin odak noktası haline geldiğinden, birçoğunun ilki olabilir. Güney Kore, kripto düzenlemeleri söz konusu olduğunda en katı ülkelerden biri olarak ortaya çıktı ve sıkı Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) yönergelerini sağladı.

Terra olayı, Koreli milletvekillerini kripto borsalarında listelenen yeni kripto projelerini değerlendirmek için yeni bir kripto gözetim komitesi oluşturmaya da teşvik etti. Birçok uzman, TerraUSD Classic’in (USTC) çöküşünün, düzenleyicileri algoritmik olanlar yerine merkezi sabit paraları tercih etmeye sevk edeceğini düşünüyor.

Güney Kore Ve ABD Terra Soruşturma Verilerini Paylaşacak! Bu Ne Anlama Geliyor?
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!