Hile ve botlardan kurtulmak için çaba gösteren Stepn, bunlara ek olarak platformunun Çin anakarasındaki kullanıcılar için kullanılabilirliğini sınırlamak için de çalışıyor.
Solana tabanlı kazan-kazan uygulaması Stepn, platform kurulduğundan bu yana büyük bir hile karşıtı yükseltme ile devam eden birden fazla hizmet reddi (DDoS) saldırısı bildirdi.
Stepn, platformun kurtarma bakımına ve buna bağlı olarak uygunsuz performansa neden olan bir dizi DDoS saldırısına maruz kaldığını bildirmek amacıyla 5 Haziran’da Twitter’a gitti.
1/2
We have been under multiple DDOS attacks in the past hours. Securing the servers and recovery may take anywhere from 1 to 12 hours. We recommend you take some rest during the maintenance or otherwise the work-outs may not be recorded properly.— STEPN | Public Beta Phase IV (@Stepnofficial) June 5, 2022
Açıklamaya göre Stepn, sunucuları 12 saate kadar güvenli hale getirmeyi ve kurtarmayı bekliyordu, ancak son 20 saat boyunca bir güncelleme yayınlamadı.
“Mühendislerimiz sorunları çözmek için çok çalışıyor. Kurtarma işlemi tamamlandığında buradan duyuracağız. Herkesin sabrı için çok teşekkür ederim”
Saldırılar, Stepn’in 3 Haziran’da “Stepn’s Model for Anti-Cheating” veya SMAC olarak adlandırılan hile önleme sistemini tanıtmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.
Platformdan haksız kazanç elde etmek amacıyla işlemler gerçekleştiren kişiler için Stepn, şu şekilde açıklamalarda bulundu:
“SMAC sistemi, makine öğrenimi algoritmamız sayesinde gerçek yürüme/koşma verilerini değiştirerek hareket simülasyonunu özel olarak hedefliyor”
Stepn, yükseltmeye devam ettikten kısa bir süre sonra, SMAC’ın yanlışlıkla bazı gerçek kullanıcıları bot olarak tanımladığı büyük platform sorunları hakkında rapor verdi. Diğer sorunlar arasında “25 milyon DDOS saldırısının” neden olduğu ağ sorunlarının yanı sıra platformdaki herhangi bir botun geçici olarak izlenememesi yer aldı.
“Kullanıcılara verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok üzgünüz. Hile önleme güncellemesi küçük görünebilir, ancak aslında Stepn’in uzun vadeli gelişiminin önemli bir köşe taşıdır”
Platformun DDoS sorunlarına rağmen, Stepn’in yerel token‘ı Green Satoshi Token (GST), son birkaç gün içinde herhangi bir kritik düşüş görmedi. Aksine, GST son 24 saatte yaklaşık yüzde 10 arttı ve bu yazının yazıldığı zaman diliminde yazılırken 1,02 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ek olarak belirmek gerekirse, token’ın piyasa değeri 624 milyon dolar.
Aralık 2021’de piyasaya sürülen Stepn, kullanıcıların bir NFT spor ayakkabı ile açık havada yürüyerek, koşarak veya egzersizler yaparak token kazanmalarına olanak tanıyan büyük bir mobil değiştirilemez token (NFT) oyunudur. Oyun, GST token’ı ve Governance Token (GMT) dahil olmak üzere çift token sistemine sahiptir.