dünya ekonomik forumu

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Kullanacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) olan Blockchain teknolojisini tedarik zinciri çözümlerinin küresel ekonominin canlandırılmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Bu yüzden ayrıca bir Blockchain dağıtım araç seti başlatılacak.

Dünya Ekonomik Forumu, Blockchain tabanlı çözümlerin, COVID-19 salgını tarafından ortaya çıkan tedarik zinciri verimsizliklerinin ve başarısızlıklarının nasıl giderilebileceğini inceleyen bir rapor yayınladı.

WEF, hükümet ve işletmelere yönelik tedarik zincirlerini mevcut ekonomik ortama uyarlama ve “COVID-19 sonrası ekonomiyi canlandırma” konusunda yardımcı olması için bir Blockchain dağıtım araç seti yayınladı.

Dünya Ekonomik Forumu, Blockchain Teknolojisi’nin ekonomiyi canlandıracağını düşünüyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun 28 Nisan 2020 tarihinde yayınladığı raporda, özel ve kamu tedarik zincirlerinin koronavirüs salgını sırasında test edildiği ve en çok etkilenen sektörler arasında ilaç, tıbbi malzemeler ve gıda sektörleri olduğu belirtiliyor.

Bu rapor, tedarik zincirlerinin verimliliğinin şeffaflığa dayandığını ve tedarik zinciri ortakları arasında karşılıklı güven yaratmak için Blockchain teknolojisinin benimsenmesi gerektiğini savunuyor.

Dünya Ekonomik Forumu, merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde yer alan uluslararası bir vakıftır. 1971 yılında İsviçre’de kurulmuştur. Küresel ekonominin ilerlemesine ilişkin önemli ekonomik konularda dünyanın en tanınmış iş adamları ve siyasi liderlerini bir araya getirir. Her yıl İsviçre’nin Davos kasabasında yaptığı konferansları ile tanınır.

WEF, Blockchain dağıtım araç setini başlattı

İş dünyası ve hükümet liderlerine Blockchain tabanlı tedarik zinciri çözümleri uygulamalarında yardımcı olmak için WEF, Blockchain teknolojisi ile ilişkili, liderlerin en az riskle en fazla faydayı sağlamasını amaçlayan “Güvenin Yeniden Tasarlanması: Blockchain Dağıtım Araç Seti“ni yayınladı.

Blockchain dağıtım araç seti üzerinde 1 yıldır çalışılıyordu ve Deloitte, Maersk, Dünya Bankası ve Dünya Gıda Programı dahil olmak üzere 50 ülkeyi kapsayan 100’den fazla kamu ve özel kuruluştan büyük destek gördü.

Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Teknolojisi ve Kripto Para Birimi Sorumlusu Nadia Hewett, bu konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Blockchain dağıtım araç seti, Blockchain teknolojisinin değerini ortaya çıkarmak için gerekli kaynaklara erişemeyen küçük aktörler de dahil olmak üzere çok sayıda aktör için çalışan çözümler tasarlamak için gerekli bir araçtır.”

Blockchain araç seti, Suudi Aramco, Hitachi ve çok sayıda küçük ve orta ölçekli işletme dahil olmak üzere çeşitli bağlamlarda denenmiş ve test edilmiştir.

Blockchain Teknolojisi gittikçe benimseniyor

Çok sayıda büyük şirket ve kurum, son aylarda tedarik zincirlerine Blockchain teknolojisini yerleştirmek için iddialı programlara öncülük etti.

Singapur Denizcilik ve Liman Başkanlığı CEO’su Quah Ley Hoon şunları söyledi:

“Maritime Singapore şirketinde sektörün verimliliğini arttıran dijitalleşmenin çok hızlandığını görüyoruz. Blockchain teknolojisi, konşimento (taşıma izni ve senedi), kargo takibi ve ticaret finansmanı gibi alanlarda muazzam bir potansiyel uygulanabilirliğe sahip.”

Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri, hükümet işlemlerinin yüzde 50’sini Blockchain tabanlı platformlara taşıma amacıyla kurulan bir program olan “Emirates Blockchain Stratejisi 2021″in tamamlanması için son tarihe yaklaşıyor.

Tüketiciler şeffaflık istiyor

IBM Avustralya ve Yeni Zelanda’nın Blockchain Başkanı Rupert Colchester, birçok işletmenin şeffaflık için daha fazla tüketici talebine yanıt olarak tedarik zincirlerinde Blockchain çözümleri uyguladığını belirtti.

Colchester ayrıca şunları söyledi:

“Tüketiciler tamamen yeni bir şeffaflık seviyesi talep ediyorlar. Şeffaflık ve sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda tüketiciler tedarik zincirini ödüllendiriyor”

Bu ayın başlarında etik kurallarla yumurta üreten Farmer Hen House, tüketicilerin ürünlerinin nasıl üretim aşamasından geçtiğini görmeleri için yumurta kartonlarına QR kodu basmaya başladı. Bununla artık tüketiciler yedikleri yumurtanın hangi üretim süreçlerinden geçtiklerini görebilecekler.

Büyük moda markası olan H&M şirketi de lüks ürünler sattığı diğer markası olan COS için Blockchain teknolojisi kullanmaya sıcak bakıyor.

Dünya Ekonomik Forumu Blockchain Kullanacak!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!