Hazine ve Maliye Bakanlığı

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

  1. Haberler
  2. EKONOMİ HABERLERİ
  3. Hazine Ve Maliye Bakanlığından Döviz Bürolarını Düzenleme Kararı!

Hazine Ve Maliye Bakanlığından Döviz Bürolarını Düzenleme Kararı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı kararda tanımlanan yetkili müesseseler olan Döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenini değiştirdi; Döviz alım ve satımlarında kimlik tespiti zorunlu hale getirildi.

Her İşlem Kaydedilecek

Döviz büroları, döviz alım satımında müşterinin Kimlik, Pasaport veya Vergi Kimlik Numarasını, işlem tarihini, saatini ve miktarını gösterecek şekilde her bir işlemi kayıt etmek zorunda olacak.

Müşteri tarafından beyan edilen T.C. Kimlik Numaraları/Pasaport Numaraları vezne görevlileri tarafından kişinin fotoğrafının yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaport üzerinden, Vergi Kimlik Numarası ise bunlara ek olarak kişinin söz konusu şirket adına işlem yapmaya yetkili olduğunu belirten belgeler üzerinden kontrol edilerek kayıt altına alınacak.

Döviz Bürosu Açan Devlete Başvuru Ücreti Ödeyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni kurulacak ya da el değiştirecek döviz büroları için 2,5 milyon lira ila 6 milyon lira arasında değişen tutarlarda başvuru ücreti alınmasına karar verdi. Ayrıca açılacak her yeni şube için de bölge ve illere göre 2 milyon ila 5 milyon lira arasında değişen tutarlarda ücret talep edilecek. Mevcut döviz büroları bu paraları ödemeyecek.

Ayrıca Bakanlık, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Buna göre, A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkarıldı. Yetkili müesseselerin özkaynaklar toplamı tutarının, asgari ödenmiş sermaye tutarının altına düşmemesi zorunlu olacak. Söz konusu düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi.

Hazine Ve Maliye Bakanlığından Döviz Bürolarını Düzenleme Kararı!
Yorum Yap

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!