Dış ticarete aracı olan ve dış ticaret işlemlerini destekleyen ilk ve tek Türk bankası olma unvanını kazanan İş Bankası, tüm bunlara ek olarak dış ticaret işlemleri için ödeme garantisi vermesiyle de ön plana çıkmaktadır.
İlk blockchain işlemlerini 2020 yılının kasım ayında deneme amaçlı gerçekleştiren İş Bankası, mayıs ayında ise Commerzbank, Kuraray Europe GMBH, Şişecam ve İş Bankası’nın dâhil olduğu ilk blockchain işlemleri Marco Polo platformunda yapılmış ve test edilmiştir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak, Bitcoin ve diğer kripto paraların teknik analizlerini kaçırmamak için bizi Twitter ve Telegram’dan takip edebilirsiniz.
İş Bankası Blockchain Fonu
Bankacılık işlemlerinin en çok konuşulan konusu olan İş Bankası blockchain fonu, dış ticaret işlemlerinin çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasını desteklemektedir. Daha öncesinde dış ticaret amaçlı yapılan işlemlerin yavaş ve zorlu olması sorunlarını ortadan kaldıran bu sistem, ilk denemesinde başarılı olmuştur.
Hem İş Bankası hem de Şişecam tarafından yapılan açıklamaların olumlu yönde şekillenmesi, dış ticaret işlemleri yapacak olan bireyleri mutlu etmiştir. Zira ilk blockchain üzerinden ilk dış ticaret deneyimini yaşayan Şişecam’ın Mali İşler Başkanı, teknoloji ve gelişen dünyaya ayak uydurarak yapılan bu eylemlerin ticaret için oldukça büyük bir önem arz ettiğini belirterek mutlu olduğunu vurgulamıştır.
Blockchain Dış Ticaret
İş Bankası’nın öncü olduğu blockchain dış ticaret sistemi, ilk denemelerinde büyük bir başarı sağlayarak ithalat ve ihracatın kolay hale geleceğinin sinyallerini vermiştir. Ülkemizde dış ticaret için kullanılan bu sistem, Türk firması Şişecam ile yabancı bir firma olan Kuraray Europe GmbH ile gerçekleştirilmiştir.
Binance Türkiye açıldı, artık banka hesabımızdan doğrudan TL yatırıp, TL çekebilir ve TL ile kripto para al-sat yapabiliriz. Buradan Binance Türkiye’ye yeni üyelik açma işlemleri durdurulmadan sizde hemen ücretsiz kayıt olabilir ve kazanmaya başlayabilirsiniz.
İş Bankasının blockchain sistemlerini kullanması sayesinde akıllı sözleşme yapılmış ve ticaret güvence altına alınmıştır. Bu sayede ticaret yapan her iki taraf da kendini güvene almış ve işlemlerin daha hızlı olması sayesinde dijital ortamda gerçekleştirilen dış ticaret işlemlerine olan talep artmıştır. Yapılan bu yenilikçi işlemler, dış ticaretin kolaylaşmasını sağlayarak kalkınmaya destek olmaktadır.