2. Kripto Varlık Yasa Tasarısı Ön Hazırlık Toplantısı, 29 Temmuz 2022 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesinde gerçekleşti.
Toplantıya Blockchain ekosistemi içerisinde tanınan uzmanlar, hukukçular ve akademisyenler katılım sağladı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak, Bitcoin ve diğer kripto paraların teknik analizlerini kaçırmamak için bizi Twitter ve Telegram’dan takip edebilirsiniz.
Neler Olmuştu?
Ocak ayının 2022 yılında Twitter’da kripto varlıklar ile alakalı bir yasa tasarısı sızdırılmıştı. Sızdırılan yasa tasarısının maddelerinin Blockchain ekosistemine zarar vereceği düşüncesiyle, sektörden birçok isim Twitter Space yayını gerçekleştirdi.
Twitter Space yayınına yoğun bir katılım sağlanmış olup bu yayının ardından hükümet yasa tasarısı ile ilgili görüş almak için sektör temsilcilerinden birçok kişiyi meclise davet etti. Ardından hükümetten çeşitli yetkililer, sızdırılan Kripto varlık yasa taslağının doğru olmadığına dair bir açıklamada bulundu.
İlginizi Çekebilir: Ankara’da Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı Düzenleniyor!
11 Şubat 2022’de Ankara’da 1. Kripto Varlık Yasa Çalıştayı yapılmış olup, çalıştay sonrası rapor kamuoyu ile paylaşıldı.
İlginizi Çekebilir: Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştay’ı Sona Erdi! Kimler Hangi Öneride Bulundu?
Çalıştay öncesi ve sonrasında oluşturulan aktif şekilde toplantılarda katılım sağlayan çalıştay grupları ile birlikte 50 sayfalık rapor oluşturuldu. Türkiye’nin önde gelen sektör çalışanları ve katılımcıların katkı sağladığı rapor meclise sunuldu.
İlginizi Çekebilir: Sıcak Gelişme: Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı Raporu Yayınlandı!
2. Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı ise Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi desteğiyle 29 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşti.
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre GÖKYAYLA; 2. Kripto Varlık Yasa Tasarısı Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı’nda, ekosistemin gelişmesi için desteklerini esirgemediklerini kripto varlığın sadece para olmadığını dile getirerek teknoloji okur yazarlığını destekleyici nitelikte bir açılış konuşması yaptı.
Av. Sima Baktaş moderatörlüğünde başlayan çalıştay, ekosistemin bilinçlendirilmesi üzerine neler yapılacağına dair görüş ve önerilerde bulunuldu.
Çalıştayda gruplar oluşturularak 5n1k kuralına uygun şekilde ilerleme gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Oluşturulan Çalışma Grupları:
-ÖZEL HUKUK ÇALIŞMA GRUBU
-CEZA HUKUKU ÇALIŞMA GRUBU
-VERGİ/MUHASEBE ÇALIŞMA GRUBU
-KAMU ÇALIŞMA GRUBU
-SEKTÖR ÇALIŞMA GRUBU oluşturuldu.
Alanında uzman kişi ve grupların bulunduğu yasa tasarısı çalıştayında gruplar arası söyleyiş düzenlenirken ileriki dönem için ekosistem ve tasarısı için yarar gözetici önemli maddeler üzerinde duruldu! Tamamen gönüllülerden oluşan çalışma grupları 2. Kripto Varlık Yasa Çalıştayı’na kadar çalışmalarına devam edecek.