Bitcoin

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

2021 Mayıs Ayındaki Bitcoin Çöküşünü Bilen Analist, Yeni Tahminlerde Bulundu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Keskin bir kripto stratejisti, bir Bitcoin (BTC) göstergesinin 2015 ve 2018 ayı piyasası diplerini işaretleyen aynı sinyalleri verdiğini söylüyor.

Geçen yıl Bitcoin’in çöküşünü doğru bir şekilde tahmin eden takma adlı analist Dave the Wave, takipçilerine haftalık grafikteki hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) göstergesinin şu anda rekor düşük seviyelerde gezindiğini söylüyor.

Sektördeki çoğu yatırımcı, olası trend dönüşlerini tespit etmek için MACD’yi kullanır.

“Haftalık Bitcoin MACD şimdi tüm zamanların en düşük seviyelerinde [önceki ile eşit]. Bakalım önümüzdeki hafta bir güçlendirme/beyaz histogram alabilecek miyiz…. veya bu.”

BTC
Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Dave the Wave ayrıca, 2015 ve 2018 ayı döngüleri sırasında BTC’nin dibini işaretleyen 200 haftalık hareketli ortalamayı izlediğini söylüyor. Kripto strateji uzmanına göre, şimdi Bitcoin’in makro düzleştirme ilkesi nedeniyle 200 haftalık hareketli ortalamayı takip ediyor.

“Fiyattaki bu makro düzleşme ilkesi, Bitcoin 200 haftalık hareketli ortalamanın bir noktada geçileceğini ve sonunda bir destekten çok bir ortalama haline geleceğini gösteriyor. Kanalda ne kadar yüksek olduğuna dikkat edin.”

BTC
Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Dave the Wave, mikro düzleşmenin BTC’nin artan piyasa değerinin daha sığ düzeltmelere ve oynaklığın azalmasına yol açacağı fikrine dayandığını ve yüzde olarak bir etki yaratmak için gereken sermaye miktarı nedeniyle büyük varlıkların daha az oynak olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolardan yüzde 70’in üzerinde düşüşte olsa da Dave the Wave, BTC’nin uzun vadeli görünümünün logaritmik büyüme eğrisi modeline (LGC) dayanarak hala yükselişte olduğunu söylüyor.

“Hatırlatma: Bitcoin, 2018’den beri LGC temelinde kırılmadı. Kırılan şey, çok büyük bir beklenti ve duyarlılık, pragmatik yatırımcının satın alırken görmek istediği şey bu.”

BTC
Kaynak: Dave the Wave/Twitter

Bu yazının yazıldığı zaman diliminde Bitcoin, gün içinde yüzde 3’in üzerinde bir artışla 19.747 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

2021 Mayıs Ayındaki Bitcoin Çöküşünü Bilen Analist, Yeni Tahminlerde Bulundu!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!