ABD

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

ABD Kongresi Altyapı Yasasını Bu Hafta Oylayacak! Kriptoya Etkisi Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, altyapı tasarısı üzerinde bu hafta yapılacak nihai oylamadan önce tartışmalar olacağını doğruladı.

1 trilyon dolarlık iki partili altyapı tasarısı 30 Eylül’de oylamaya sunulacak ve Meclis Başkanı yasanın geçeceğinden oldukça emin görünüyor.

Pazar günü, ofisi tarafından yayınlanan bir mektupta Pelosi, Reuters’e göre yol, köprü, havaalanı, okul ve diğer inşaat projelerini finanse etmeye yardımcı olacak yasanın oylanmasından önce 4 gün boyunca tartışılacağını söyledi.

“27 Eylül yarın, Meclis Katında İki Partili Altyapı Tasarısını tartışmaya başlayacağız ve kara yolu ulaşım izninin sona erdiği 30 Eylül Perşembe günü oylayacağız.”

Kriptoya Etkileri

Tasarının bir kısmı, kripto endüstrisine gevşek bir şekilde bağlı herhangi bir kuruluş için zorunlu vergi raporlaması gerektiren bir hüküm içermektedir.

Tasarı, yazılım geliştiricileri, düğüm doğrulayıcıları, istifleyiciler, madenciler, donanım üreticileri ve cüzdan sağlayıcıları gibi kuruluşları ve şirketleri tanımlamak için “komisyoncu” kelimesini kullanarak Ağustos ayı başlarında Temsilciler Meclisi’nden geçti.

İfadeler değişmeden geçerse, bu kuruluşlar işlemleri 28 milyar dolar daha gelir elde etmek için kripto vergilendirmesini genişletmeyi amaçlayan İç Gelir Servisi’ne bildirmek zorunda kalacaklar.

Anna Eshoo, Cynthia Lummis, Ron Wyden ve Pat Toomey de dahil olmak üzere birçok senatör, milletvekili ve temsilci, terminolojinin çok geniş olduğunu ve yeniliği bastırabileceğini savunarak House’a lobi yaptı.

Demokratik Temsilci Anna Eshoo, 12 Ağustos’ta Pelosi’ye yazdığı bir mektupta, “Merkezi olmayan kripto para birimleri sisteminde, bu bireyler ve kuruluşlar, alıcıların ve satıcıların kim olduğunu bilmiyorlar ve komisyoncu gereksinimlerine uyamayacaklar” dedi.

Üçüncü taraf geliştiricilerin IRS’ye rapor vermesini gerektiren bu yasanın geçmesi durumunda ABD kripto endüstrisi ve gelecekteki blok zinciri inovasyonu üzerinde geniş kapsamlı bir etki olabilir.

Başka Bir Gecikme Mümkün

Ancak bazı milletvekilleri daha büyük bir önlem hazır olana kadar ertelenmesi gerektiğinde ısrar ettikleri için tasarı daha da ertelenebilir. 3,5 trilyon dolarlık bir sosyal refah ve iklim faturası da tartışma ve oylama için planlanıyor.

ABD Hazinesi, benzeri görülmemiş pandemi teşvik önlemlerinin ardından parası tükeniyor ve Kongre harekete geçmezse hükümet temerrüde düşebilir.

Bu nedenle, kripto endüstrisi üzerindeki herhangi bir olumsuz etki veya teknoloji firmalarının ABD’den olası çıkışına bakılmaksızın tasarının geçmesi muhtemeldir.

ABD Kongresi Altyapı Yasasını Bu Hafta Oylayacak! Kriptoya Etkisi Nedir?

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!