Cardano

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Cardano Ekosistemine, Altın Destekli Bir Stabilcoin Geliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi olmayan finans likidite protokolü Meld, İngiliz finans gazetesi City AM tarafından düzenlenen kripto para odaklı bir zirve sırasında Cardano blok zincirinde fiziksel altın destekli bir sabit kripto para çıkarma planını açıkladı.

Meld kurucu ortağı Ken Olling, akıllı telefonu olan herkesin altın takas edebileceğini iddia söyledi:

“Altın bir kasada saklanacak, token haline getirilecek, daha sonra parçalara ayrılacak ve stabilcoin olarak kullanılmak için bölünecek.”

Meld, Nijerya merkezli telekomünikasyon hizmetleri sağlayıcısı Tingo Mobile ile bir ortaklık kurdu. Anlaşma, kredi verme ve stake etme gibi hizmetlerinin yaklaşık sekiz milyon aktif aboneye sunulmasını şart koşuyor ve bu da Cardano’ya en büyük kripto para pazarlarından birinde önemli bir avantaj verecek.

Altın destekli stabilcoin’ler tam olarak yeni bir kavram değil.

Geçen Ocak ayında, önde gelen stabilcoin ihraççısı Tether, bir ons altına sabitlenmiş bir token yayınlamıştı. Bu stabilcoin’in değeri ise, bir İsviçre kasasında saklanan altın külçelerle destekleniyor.

Bunun öncesinde rakip bir kuruluş olan Paxos, benzer bir ürünü ABD’de piyasaya sürmek için yasal bir onay almıştı.

Cardano Summit 2021’de Input Output CEO’su Charles Hoskinson, blok zinciri startup’ı COTI tarafından çıkarılacak olan Djed adlı algoritmik bir stabilcoin’i tanıtmıştı.

Hoskinson, kripto para birimini oyun değiştirici bir yenilik olarak tanıtmıştı:

“Djed, endüstrinin halihazırda astronomik bir büyüme yaşadığı bir zamanda tamamen yeni bir kitleye hitap ederek kripto alanında bir oyun değiştirici olabilir.”

Cardano Ekosistemine, Altın Destekli Bir Stabilcoin Geliyor!

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!