Bitcoin

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Senatör Lummis: “Fed, Bilançosuna Bitcoin’i Eklemeli!”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Wyoming Senatörü Cynthia Lummis, Federal Rezerv’in en iyi kripto varlığı daha düzenli hale geldiği takdirde, hazinesine Bitcoin (BTC) eklemesi gerektiğini düşünüyor.

Lummis, bu hafta Orrin G. Hatch Vakfı tarafından düzenlenen bir internet seminerinde konuştu ve kendisine Fed‘in BTC satın alması hakkında sorular soruldu.

“Dürüst olmak gerekirse bunun harika bir fikir olduğunu düşünüyorum ek olarak yasal ve düzenleyici bir çerçeve olduğunda bunun çok anlamlı olacağını düşünüyorum. Tamamen ademi merkeziyetçi olması onu zamanla daha yaygın hale getirecek ve benimsenecek. Bence Bitcoin, Fed’in bilançosunda tutması gereken bir şey olacak.”

Lummis ayrıca, kapsamlı Bitcoin ve kripto mevzuatının yaklaşmakta olan tanıtımıyla ilgili de konuştu.

“Sanırım önümüzdeki haftalarda gerçekten kapsamlı olan bazı yasaların sunumunu göreceksiniz. Aralık ayında; yasa taslağımızı, düzenleyiciler ve Bitcoin piyasasındaki yatırımcılar ve de genel olarak dijital varlık topluluğundaki insanlar arasında sessizce yorum yapmak için ve değerlendirmek için gönderilere başladık. İnanılmaz miktarda geri bildirim aldık ve bu gelen yorumları şu anda yasama konseyinde bulunan yeni bir taslağa dahil ettik.”

Senatör, yakında ya yasayı ikinci kez değerlendirmek için göndereceklerini ya da dosyalayıp bu şekilde girdi alacaklarını söyledi.

Lummis, tasarının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu arasında “bir şeyin emtia mı yoksa menkul kıymet mi olduğu konusunda bazı ilk çağrıları yapacak” bir öz-denetim ekibi kuracağını açıkladı.

18 Şubat Cuma günü; Federal Rezerv, üst düzey yetkililerinin artık kripto varlıklarına yatırım yapmalarına izin verilmediğini duyurdu.

Senatör Lummis: “Fed, Bilançosuna Bitcoin’i Eklemeli!”
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!