İngiliz

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Tether, İngiliz Sterlini’ne Sabitlenecek Varlık Duyurusunu Yaptı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa değerine göre en büyük stabilcoin‘in arkasındaki şirket, İngiliz Sterlini’ne sabitlenmiş bir tür başka bir varlık piyasaya sürecek.

Tether, Meksika Pezosu’na sabitlenmiş bir sabit para yayınladıktan kısa bir süre sonra, İngiliz Sterlini’ne odaklanan yeni bir varlık tanıttı. GBPT önce Ethereum’un üstünde çalışacak, ancak gelecekte başka blok zinciri ağları eklenebilir.

Şirketin duyurusu, yeni stabilcoin’in Ethereum’da Temmuz ayı başlarında piyasaya çıkacağını söyledi.

Piyasa değerine göre en büyük stabilcoin olan USDT, Avrupa sabitlenmiş EURT, Çin Yuan sabitlenmiş CNHT ve yakın zamanda duyurulan Meksika Pesosu’na sabitlenen MXNT’den sonra Tether’in beşinci fiat sabitlenmiş sabit parası olacak.

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino bu konu hakkında şu şekilde açıklama yaptı:

“Birleşik Krallık’ın blok zinciri inovasyonu ve finansal piyasalar için kripto para biriminin daha geniş uygulanması için bir sonraki sınır olduğuna inanıyoruz. Dünya çapındaki kripto para kullanıcılarına, en büyük stabilcoin ihraççısı tarafından verilen GBP cinsinden bir stablecoin’e erişim sağlayarak bu yeniliğe öncülük etmeyi umuyoruz.”

Şirket, Hazine’nin ülkeyi küresel bir kripto merkezine dönüştürme planlarını takiben İngiltere pazarını keşfetmeye karar verdi ve daha sonra da bu proje İngiltere Maliye Bakanı tarafından onaylandı.

Ülke ayrıca, İngiltere Merkez Bankası’nın geçmişte birçok kez kripto endüstrisine karşı çıkmasından bu yana oldukça şaşırtıcı bir şey olan, stabilcoin’leri geçerli bir ödeme şekli olarak tanımak istiyor. Açıklamaya göre, adından da anlaşılacağı gibi GBPT, İngiliz Sterlini’ne 1:1 sabitlenmiş bir stabilcoin olacak.

USDT, piyasa değeri açısından en büyük stabilcoin olmaya devam ediyor, ancak USDC gibi diğer rakipler pazar paylarını artırdıkça, son piyasa çöküşü sırasında hakimiyeti azaldı.

Tether, İngiliz Sterlini’ne Sabitlenecek Varlık Duyurusunu Yaptı!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!