Binance

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Binance’e Dev Ceza! Hollanda Merkez Bankası Açıkladı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Banka, Binance’in Hollanda ML yasalarını ihlal ettiğini ve dönem boyunca DNB kaydı olan firmalara karşı rekabet avantajına sahip olduğunu iddia etti.

Hollanda merkez bankası (DNB), uygun kayıt olmadan Hollanda’da hizmet sunduğu için dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e 3,3 milyon euro (3,35 milyon dolar) idari para cezası uyguladığını açıkladı.

Binance Tarafında Durum Nedir?

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre para cezası Nisan 2022’de uygulanmıştı. Bundan önce merkez bankası Binance Holdings Ltd.’ye karşı Ağustos 2021’de bir kamu uyarısı yayınlamıştı. Binance’in en az Mayıs 2020 arasında uyumsuzluk içinde olduğunu iddia etmişti.

Merkez bankası ayrıca yaptığı açıklamada, kripto borsasının kısa süre önce para cezasına itiraz ettikten sonra temyize gideceğini belirttiğini söyledi. Binance, şu anda merkez bankası tarafından değerlendirilmekte olan Hollanda’da kayıt için bir başvuruda bulundu.

Binance’in kaydı onaylanmamış olsa da, DNB, şirketin “süreç boyunca operasyonları konusunda nispeten şeffaf olduğunu” belirterek, başlangıçta amaçlanan cezayı yüzde 5 oranında azalttığını açıkladı.

DNB, kripto para birimlerini yasal ödeme aracı olarak tanımıyor ve geçtiğimiz yıllarda varlık sınıfıyla ilişkili riskler konusunda uyardı. Şu anda, merkez bankası Hollanda’daki varlık sınıfını düzenlemektedir.

Mayıs 2020’den itibaren kripto borsası ve hizmet sağlayıcılarının De Nederlandsche Bank’a kaydolması gerekiyordu. Mevcut düzenlemeler yalnızca kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele (AML/CFT) etrafında toplanmıştır. Ancak, Dijital Euro da dahil olmak üzere merkez bankası dijital para birimlerine karşı olumlu bir tutum ifade etti.

Binance Genişlemeye Devam Ediyor!

Geç saatlerde Binance, 2021’de yayılan operasyonları üzerindeki önemli engellere rağmen dünya çapındaki düzenleyicilerden onay aldı. Bu yıl uyumluluğu ikiye katladı ve bu da borsanın Dubai’deki Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’ndan Sanal Varlık Lisansı almasına yardımcı oldu.

Binance’e Bahreyn’de bir kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak Kategori 4 lisansı verildi ve Abu Dabi’de Finansal Hizmetler İzni için ilkesel onay aldı.

BİTCOŞAR ailesi olarak sizlere bildirdiğimiz üzere, Avrupa genişleme planlarının bir parçası olarak Binance, İspanya Merkez Bankası’ndan Sanal Varlık Hizmetleri Sağlayıcısı (VASP) olarak kaydolmak için yasal bir onay aldı.

Ayrıca borsa, aşırı piyasa düşüşlerinde bile operasyonlarını sorunsuz bir şekilde yürütmeyi başaran birkaç şirketten biridir. Binance, ayı piyasası sırasında maliyet düşürücü önlemler aramak yerine, potansiyel satın alma hedefleri olarak birkaç varlığı göz önünde bulunduruyor. Haziran ayında, borsanın CEO’su CZ, yetenek ve satın almalara yapılan yatırımları artırdığını duyurmuştu.

Binance’e Dev Ceza! Hollanda Merkez Bankası Açıkladı!
Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!