Amerika Birleşik Devletleri Bitcoin ETF tekliflerini reddetmeye devam ederken, Avrupa önümüzdeki ay ilk Bitcoin ETF’sinin lansman tarihini açıkladı.
Perşembe günü, yatırım şirketi Jacobi Asset Management, Temmuz ayında Euronext Amsterdam Borsasında bir Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) başlatacağını duyurdu.
Jacobi, Avrupa’nın İlk Bitcoin ETF’sini Duyurdu!
Firmanın resmi duyurusu, yeni fonun Jacobi Bitcoin ETF olarak adlandırıldığını ve BCOIN kodu altında işlem yapacağını belirtti. Ürün, yatırımcıların Bitcoin’in performansına dolaylı olarak maruz kalmalarını sağlayacak.
Jacobi, yeni ETF’yi başlatmak için önde gelen varlık yönetimi şirketi Fidelity Investments’ın kripto kolu olan Flow Traders ve Fidelity Digital Assets dahil olmak üzere diğer firmalarla ortaklık yaptığını açıkladı.
Fidelity Digital Assets saklama hizmetleri sağlarken, önde gelen bir küresel piyasa yapıcısı ve tescilli ticaret firması olan Flow Traders, çeşitlendirilmiş bir ticaret firması olan DRW’nin yanı sıra ticareti kolaylaştırmak için piyasa yapıcılar olarak hareket edecek.
Jacobi CEO’su Jamie Khurshid şu şekilde açıklama yaptı:
“Jacobi Bitcoin ETF, yatırımcıların bu heyecan verici varlık sınıfının temel performansına köklü ve güvenilir bir yatırım yapısı aracılığıyla erişmelerini sağlayacak.”
Lansmanın ardından, Jacobi Bitcoin ETF, son piyasa krizi göz önüne alındığında kripto para birimi endüstrisi için önemli bir kilometre taşı olan Avrupa’nın Bitcoin borsasında işlem gören fonu olacak.
SEC, Gri Tonlamalı Bitcoin Spot ETF’yi Reddetti!
Avrupa ilk spot Bitcoin ETF’sini memnuniyetle karşılamanın eşiğindeyken, Amerika Birleşik Devletleri bu tür uygulamaları inatla reddetmeye devam ediyor ve en son örnek Grayscale Bitcoin Spot ETF teklifi oldu.
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Grayscale’in lider kripto varlık fonunu spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek için başvurusunu reddetti.
Dünyanın en büyük dijital varlık yönetimi firması olan Grayscale, başvurusunun SEC’den onay alacağı konusunda iyimserdi çünkü firma tüm kutuları işaretlediğine inanıyordu. Ancak, düzenleyici, teklifin dolandırıcılığı ve piyasa manipülasyonlarını önlemek için tasarlanan standartları karşılamadığını belirttiği için durum böyle değildi.
SEC’in kararıyla hayal kırıklığına uğrayan Grayscale, 1934 tarihli İdari Usul Yasası ve Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nı ihlal ettiği için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na dava açtı. Şirket, Komisyonun “benzer yatırım araçlarına tutarlı muamele uygulamadığını” düşünüyor.