defi

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

  1. Haberler
  2. ARAŞTIRMA
  3. Blok Zincirleri Arasında Toplanan Likiditeler DeFi’nin Geleceğini Nasıl Şekillendirebilir?

Blok Zincirleri Arasında Toplanan Likiditeler DeFi’nin Geleceğini Nasıl Şekillendirebilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi olmayan kripto para borsaları artık kripto para piyasanın işlem hacminin büyük bir kısmını oluşturduğu için bu platformların, geleceğin akıllı ekonomisinde büyük bir rol oynayacağı apaçık ortada.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak, Bitcoin ve diğer kripto paraların teknik analizlerini kaçırmamak için bizi Twitter ve Telegram’dan  takip edebilirsiniz.

Özellikle de otomatik borsa robotları, emir defterlerine olan ihtiyacı tamamıyla ortadan kaldırıp yerine likidite havuzlarını getirerek oyunu değiştirdi. Bu model, hem takas yapan trader’lar hem de bu trader’lar üzerinden daha fazla komisyon elde etmek isteyen likidite sağlayıcıları için kazan-kazan ilişkisi sunuyor.

Bununla beraber, DEX (merkezi olmayan kripto para borsaları) toplayıcıları çoğunlukla Ethereum üzerindeki bağlayıcı likidite havuzlarıyla sınırlıydı. Tabi ki bu durum da DEX üzerinde trade yaparken ulaşabileceğiniz muhtemel multi-chain seviyesini kısıtlıyordu. Dahası, DEX’ler üzerindeki işlem hacmi çoğu merkezi borsaya kıyasla oldukça zayıf kalıyor.

Ethereum (ETH) endüstrideki en öne çıkan ağ olsa da herkes için uygun bir ağ olduğu da söylenemez. Ağ tıkanıklıkları ve ölçeklenebilirlik eksiklerinin Ethereum üzerinde yüksek işlem ücretlerine sebep olduğu herkesin bildiği bir gerçek.

İlginizi Çekebilir: Ethereum (ETH) Madencileri, Bitcoin (BTC) Madencilerinden Daha Fazla Kazanıyor

Trader’lar alternatif olarak Katman-2 çözümlerine ve Binance Smart Chain, HECO ve Polygon gibi yan chain’lere göz attılar ama aralarındaki işlem engelleri tercihlerini hala önemli ölçüde sınırlıyor.

Bazı durumlarda, trade yapmanın karmaşık ve anlaşılması zor doğasıyla bu likidite sorunlarının birleşmesi DeFi trader’larını tekrardan merkezi borsaya geri itti.

Blok zincirleri arasındaki birlikte çalışabilirliğin şu anda ihtiyaç duyulan şey olduğu açıkça belli. Zincirler arası likidite toplayıcıları, farklı ağlar üzerindeki çeşitli DEX’lerde bulunan likidite kaynaklarını ve kendi zincirler arası havuzlarını bir araya getirerek merkezi olmayan borsalardaki bu sorunları çözüyor.

Blok Zincirleri Arasında Toplanan Likiditeler DeFi’nin Geleceğini Nasıl Şekillendirebilir?
Yorum Yap

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!