Mercedes-Benz Group’un bir parçası olan Daimler Güney Doğu Asya, ürününü piyasaya sürmek için Ethereum Layer-2 ölçeklenebilirlik platformu Polygon’dan yararlanacak olan blockchain teknolojisine dayalı bir veri paylaşım ağı duyurdu.
Acentrink adlı yeni bir veri paylaşım platformu, işletmelerin merkezi olmayan bir ortamda veri alıp satmalarına ve ticaret yapmalarına izin verecek. Yeni platform, Daimler Güney Doğu Asya ve Polygon arasındaki ortaklıktan geliyor. Ayrıca, kullanıcıların sigorta bilgileri, klinik deneyler ve daha fazlası dahil olmak üzere farklı verileri takas etmesine olanak tanır.
27 Temmuz’da, bir tweet’te Polygon’un kurucu ortağı Mercedes-Benz ile ortaklığını şu şekilde duyurdu:
“Girişim, Poligon ağının en iyi markalar tarafından yaygın olarak benimsenmesini daha da sergiliyor. Polygon, işletmelerin güvenebileceği en iyi blockchain platformlarından biri olarak potansiyelini sergilemeye devam ediyor.”
‘İşinizi Tanıyın’ ve diğer kapsamlı erişim kontrolleri gibi özelliklerle Acentrik, baştan sona iş kullanıcıları düşünülerek geliştirildi.
Bu, büyük olasılıkla blok zinciri teknolojisini kullanan ilk blok zinciri tabanlı veri paylaşım programı değil. Öte yandan, blok zincirine kaydedilen veriler yerine, her bir veri kümesini temsil etmek için değiştirilemez bir belirteç (NFT) kullanılır.
Polygon Ağı İle Bağlantısı Nedir?
Kullanıcılar, tüm işlemler Polygon ağında gerçekleşecek olsa da, veriler için kripto para birimi yerine sabit paralarla ödeme yapabilir. Sonuç olarak, Polygon gaz maliyetleri, ağın yerel kripto para birimi olan MATIC kullanılarak ödenmelidir.
Polygon’un kripto para birimi MATIC, son zamanlarda sağlam kazançlar yaşadı. Son 24 saatte MATIC’in fiyatı yüzde 9,95 arttı ve yazı yazılırken 0,95 dolar seviyelerinde işlem görüyor.
Ayrıca, Polygon blok zinciri kısa süre önce Ethereum ağ güvenliğini korurken önemli ölçüde daha yüksek verim sunan zkEVM çözümünü tanıttı.
Veri güvenliği
Veri paylaşımı çok hassas ve çoğu zaman tartışmalı bir konu olsa da; ancak çevrimiçi hizmetlerin artmasıyla birlikte, çeşitli endüstrilerde veri paylaşımı ihtiyacı patladı.
Makine öğrenimi ve yapay zeka çok fazla veri gerektirirken işletmeler, finansal faydalarından tam olarak yararlanmadan çok büyük miktarda veriye sahiptir. Bu, işletmelerin veri alıp satabilecekleri bir veri pazarının gelişmesine yol açmıştır.
Bu yaklaşım, yeni teknoloji şirketlerinin, veri odaklı rekabetçi bir dünyada yer edinmelerine yardımcı olan ve kullanıcılar için daha fazla güvenlik ve gizlilik sağlayan blok zinciri tabanlı veri paylaşım girişimlerine katılmalarına olanak tanır.