Merkez Bankası

Merkez Bankası’ndan 20 TL’lik Banknotlar ile İlgili Açıklama Geldi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB’nin 20 TL’lik banknotlar ile ilgili duyurusu Resmi Gazete’de 10 Ocak itibariyle yayımlandı.

Duyuruya göre, halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III., IV. ve V. tertip 20 TL banknotlar haricinde, VI. tertip 20 TL banknotlardaki imza kısmında Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Emrah Şener’in imzası olacak şekilde yeniden düzenlenerek tedavüle çıkarıldı.

Kaynak: TCMB

VI. tertip banknotların sadece üzerindeki imzaların değiştiğini bildiren TCMB, boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından I., II., III., IV. ve V. tertipleriyle tamamen aynı olacağını bildirdi.

I., II., III., IV., V. ve VI. tertip banknotlar, 10 Ocak itibariyle tedavüle çıkarıldı.

Merkez Bankası’ndan 20 TL’lik Banknotlar ile İlgili Açıklama Geldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Yorumlar kapalı.

⏰ Size Özel Son Dakika Haberleriyle Hiçbir Önemli Gelişmeyi ve Kripto Para Fırsatlarını Kaçırmamak İçin Telegram Kanalımıza Katılın!
bitcosar telegram