Analitik firması Santiment, dünya Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşa tepki gösterirken kripto piyasalarını değerlendirdi.
Yeni bir Insights blog gönderisinde, Santiment, 50’den fazla dijital varlığın alım ve satım hareketlerini izleyen veriler sağladı.
En çok satın alınan altcoin’ler arasında oyun token’ları olan Enjin Coin (ENJ) ve Axie Infinity (AXS) ile önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum (ETH) vardı.
Kripto balinaları ayrıca merkezi olmayan kripto borç verme ve ödünç alma protokolü Compound (COMP) ve merkezi olmayan zincirler arası oracle Band Protocol’ü (BAND) satın alıyor.
“Balinalar, ENJ, AXS, COMP, BAND ve ETH fiyatı düştükçe satın almaya devam ediyor.
Açıkçası, fiyatlar zaten oldukça hızlı bir şekilde toparlandı, ancak bu, yükselişin devam edeceği anlamına gelmiyor.”
Çok sayıda varlık sınıfındaki piyasalar, askeri çatışmaya tepki olarak düştü, ancak Santiment, yatırımcıların ilk şoklarını atlatmasıyla fiyatların artacağını söylüyor.
“Ukrayna-Rusya çatışması durumunda, savaşın kripto para birimlerini, hisse senetlerini ve diğer piyasaları aşağı çekmesinin arkasında çok fazla gerçek olduğunu açıkça anlıyoruz.
Ancak son iki yılda pandemiden öğrendiğimiz gibi, ilk şok geçtikten sonra, çoğu zaman büyük bir fiyat artışı olur.”
Enjin Coin şu anda yüzde 4,69 artışla 1,47 dolara yükseldi. Piyasa değerine göre 77. sıradaki altcoin Perşembe günü 1,21 dolara kadar düştü.
Axie Infinity ayrıca gecenin en düşük seviyesi olan 42,84 dolardan toparlandı ve gün içinde yüzde 2,31 artışla 50,79 dolara yükseldi.
Ethereum Çarşamba günü 2.746 dolardan 2.336 dolara düştü, ancak önceki seviyesini neredeyse tamamen geri aldı. İkinci en büyük kripto para birimi, 2.796 dolardan işlem görüyor.
Compound, ayrıca hafta ortasında bir darbe aldı ve yazının yazıldığı sırada 114,68 dolara geri dönmeden önce 96,26 dolara kadar düştü.
Band Protocol, Perşembe günü 3,16 dolara düştükten sonra yüzde 2,79 arttı ve 3,70 dolardan fiyatlandı.
Santiment, kripto para savunucuları arasında, dijital varlıkların istikrarsızlık zamanlarında “güvenli liman” varlığı olarak değerli metallere katılacağına dair henüz gerçekleşmemiş umudu tartışarak sonuca varıyor.
“Uzun bir süre altın, kriz dönemlerinde yatırımcıların akın ettiği güvenli bir limandı. Ve Bitcoin’in ortaya çıkmasıyla birlikte kripto para biriminin kendi başına güvenli bir liman olarak iddiada bulunabileceğine dair artan bir umut var.
Ancak bu henüz makro açıdan gerçekleşmedi.”