binance

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Binance Kripto Kredileri Nasıl Kullanılır? (Adım Adım Detaylı Rehber)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance Kripto Kredileri Nedir?

Binance kripto kredileri, hem kripto para sahipleri hem de kripto para sahipleri için en mantıklı ve karlı çözümdür.

Ayrıca bireyler, kripto varlıklarının değerinin artmasını bekledikleri veya kısa vadeli sermaye kazançları vergisinden kaçınmak için varlığı yeterince uzun tutmak istediklerinden dolayı satmak yerine kripto kredisi almayı seçebilirler.

Borçlular:

  • Dijital varlıkların sahibi, sadece kripto para birimi çalıştırmak yerine, başka bir dijital varlık tarafından teminat altına alınmış krediler verebilir ve faiz yılda yüzde 10’a kadar çıkabilir.
  • Borçlunun sırayla düzinelerce belge toplamasına ve bir banka kontrolünün sonuçlarını beklemesine gerek yoktur.

Merkeziyetsiz Finans (DeFi) ile birlikte hayatımıza iyice girmeye başlayan kripto para kredilerine artık en popüler kripto para borsası olan Binance’den ulaşabilirsiniz.

Hala Binance hesabınız yoksa eğer buraya tıklayarak kayıt olabilir ve yüzde 20 komisyon indirimi kazanabilirsiniz.

Artık dijital paraları ödünç alabilirsiniz. Bu incelemede, size en büyük kripto borsası Binance’te kripto kredilerinin nasıl sağlandığını ve bu kredi programının olağan “hızlı kredilerden” nasıl farklı olduğunu anlatacağız.

  • Binance Kredisi, BTC ve ETH dahil olmak üzere birden fazla kripto para birimini teminat olarak destekler.
  • Ödünç verme süresi 7, 14, 30, 90 ve 180 gün için mümkündür. Kredinizi her zaman peşin ödeyebilirsiniz.
  • Faiz her saat hesaplanır. Faiz oranı kredinin vadesine göre belirlenir.
Kripto kredisi için sadece teminat vermek yeterlidir. Ardından, kayıt işlemi ve ek hesap güvenlik ayarları boyunca size rehberlik edeceğiz.

Kripto kredilerinin kategorileri nelerdir?

Saklamalı kripto (CeFi) kredileri

Merkezi finans (CeFi) kredileri emanettir; merkezi bir varlık teminatın velayetini alır. Bu durumda, bir yatırımcı teminatlı varlıklarına erişemez; borç veren, varlıkların özel anahtarlarını kontrol eder.

Buradaki paket, saklamalı kripto kredilerinin hala geleneksel kredilerden çok daha erişilebilir ve uygun fiyatlı olmasına rağmen, şartlarını uygulamak için hala merkezi bir kredi sağlayıcısına bağlı olmalarıdır. Kripto kredilerinin yaklaşık yüzde 80’i şu anda emanet, ancak bu oran hızla değişiyor.

Gözaltına alınmayan (DeFi) kripto kredileri

Merkezi olmayan finans (DeFi) kredileri vesayetsizdir. Kredi şartlarını uygulamak için merkezi bir kuruluşa bağımlı olmaktansa, akıllı sözleşmelere bağlıdırlar. Bir yatırımcı bir DeFi kripto kredisi alırsa, borçlu, krediyi temerrüde düşmedikçe varlıklarının anahtarlarının kontrolünü elinde tutar.

DeFi platformları fiat para birimini doğrudan ödünç veremez; kullanıcılar, daha sonra nakit olarak değiştirilebilecek olan sabit paralar alırlar. DeFi kredileri, saklama kredilerinden daha yüksek bir faiz oranına sahip olma eğilimindedir.

Binance’te Kripto Para Ödünç Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Kripto para ödünç alırken göz önünde bulundurmanız gereken iki ana faktör vardır.

Kredi-Değer (LTV) Oranı; Yatırımcılara kredilerinin gerçek değerini teminatlarının değerine kıyasla söyleyen bir hesaplamadır. Bu, kripto paralar arasında aynı olmayan endeks fiyatı kullanılarak hesaplanır. Bu nedenle, eşit değerde teminat olarak herhangi iki madeni para kullanılmışsa, LTV teminat seçenekleri arasında farklılık gösterecektir.

Tasfiye; Bir borçlunun kredisini, orijinal vade tarihinden itibaren fazladan bir süre verildikten sonra bile geri ödememesi durumunda meydana gelir. Anapara karşılanamazsa, orijinal teminat krediyi karşılamak için tasfiye edilir. Toplam ödünç alınan miktardan bir tasfiye ücreti de alınır.

Kripto Kredileri Nasıl Kullanılır?

Adım 1: Binance Hesabı Oluşturma

Resmi Binance web sitesine (binance.com) gidin. Buraya tıklayarak %20 komisyon indirimi alarak Binance’ye kayıt olabilirsiniz.

E-posta veya mobil ile kaydolabilirsiniz.

Şifrenizi belirleyip hesap oluştur seçeneğine tıklayın.

index 2

Ardından e-postanıza veya telefonunuza gelen kodu girerek hesabınızı onaylayabilirsiniz.

index2 2
Ayarlardan dilinizi “İngilizce” yapıp “Finance” sekmesinden “Crypto Loans” kısmına tıklayın.
index3 2

Açılan ekranda “I want to borros” bölümüne almak istediğiniz kripto cinsini girin. (Örnek amaçlı BUSD seçili)

Alttaki “Collateral Amount” bölümü ise almak istediğiniz krediye karşılık vermeniz gereken teminat tutarıdır.

“Loan Term” bölümünde ise vadenizi seçmeniz gerekmektedir. 7 gün – 14 gün – 30 gün – 90 gün ve 180 gün olarak 5 farklı vade şeklinde kredi alabilirsiniz.

“LTV” ise aldığınız kredinin risk oranıdır. Ayrıca kredilerde likidasyon fiyatı vardır. Kredi/teminat çiftinde almak istediğiniz kredinin likidasyon fiyatını “Liquidation Price” kısmında görebilirsiniz.

“Hourly & Daily Interest Rate” ise günlük ve saatlik faiz oranını göstermektedir.

Bütün bu şartlar sağlandığında “Start Borrowing Now” butonuna tıklayarak kredinizi alabilirsiniz.

Kredi Borcunu Geri Ödeme

Screenshot 3 10 2

“Ongoing Orders” seçeneğine tıkladıktan sonra “Repay” tıklayın.

Screenshot 4 6 2

 

Açılan pencerede aldığınız kredi borcunuzun ne kadarını ödemek istediğinizi belirleyerek ister bir kısmını ister hepsini ödeyebilirsiniz.

Teminat Geri Ödeme Nasıl Yapılır?

Loan Orders ekranından “Repay” seçeneğine tıklayın.

Screenshot 5 3 2

Açılan pencerede geri ödeme tutarını girin ve teminatla geri ödeme (Repay With Collateral) seçeneğini seçin.

Geri ödeyeceğiniz faizi, ana parayı, geri ödemeyi, toplam geri ödemeyi, geri ödeme sonrası kredi değer oranı ve iade edilen teminat tutarını kontrol edin. Ardından ödemeyi onaylayın.

Screenshot 6 2 2

Neden Kripto Kredileri Kullanmalıyız?

Kripto sahiplerinin çoğunluğu yatırımları hakkında uzun vadeli bir görüşe sahiptir. Çoğunun satma niyeti yoktur, ancak kripto varlıklarını elinde tutmayı planlasalar da, bazen koşullar yatırımcıları kriptolarını nakit paraya çevirmeye zorlar.

Ancak, temel yatırım stratejisi göz önüne alındığında, kripto kredileri, yatırımcıların kripto para birimlerini kripto para birimi destekli bir krediye teminat olarak kullanmalarına izin verir. Bu, ihtiyaç duydukları FİAT para birimine erişirken fonlarının sahipliğini korumalarını sağlar.

Başka bir deyişle, günlük işler ve daha önemli yaşam alımları için kullanılabilecek parayı serbest bırakmak için sahip oldukları varlığı satmak istemedikleri için kullanıyorlar.

Ayrıca;

Kripto Kredileri Daha Erişilebilirdir

Standart borç verme söz konusu olduğunda, kredi puanınız ne kadar borç alabileceğinizi belirlemede önemli bir faktör olacaktır. Kripto kredilerinde bu söz konusu değildir.

Kripto Krediler Hızlıdır

Bankadan borç para aldığınızda, kredinizin onaylanması birkaç gün ile birkaç hafta arasında sürebilir. Daha fazla banka süreçlerini hızlandırırken, hala hızlandırmayan pek çok banka var. En kısa zamanda bir krediye ihtiyacınız varsa, bankaya gitmek gerçekten bir seçenek değildir.

Kripto Kredilerle Daha Esnek Kredi Şartları İle Kredi Alabilirsiniz

Kredi almak için bankaya giderseniz kredi koşulları konusunda çok fazla seçeneğiniz olmayacaktır. Banka, kredi tutarınızın ve faiz oranınızın ne olacağına nihayetinde karar verecektir. Farklı bankalara göz atabilirken, seçenekleriniz arasında çok fazla fark bulamayacaksınız.

Kripto Krediler Güvendedir

Geleneksel bankalarda, insanların parasını kötüye kullanmak, müşterilerin adına sahte hesaplar oluşturmak ve para aklamak gibi riskler mevcuttur.

Birçok kişiye kripto kredileri sadece para birimi dijital olduğu için riskli görünebilir. Bununla birlikte, kripto kredileri son derece güvenlidir ve herhangi bir saygın borç veren, güvenlik önlemlerini web sitelerinde açıkça belirtecektir.

Binance Kripto Kredileri Nasıl Kullanılır? (Adım Adım Detaylı Rehber)