Ne yazık ki yatırımcıların çoğunluğu için kripto piyasasındaki düzeltme, Bitcoin’in 40.000 dolar eşiğinin altına düşmesiyle daha da ağırlaştı.
Fed’in Enflasyon Söylemleri
Dolar (USD) enflasyonu, genellikle enflasyondan korunma aracı olarak adlandırılan Bitcoin’in yükselmesine sebep olmasına rağmen, hükümetin enflasyona karşı eylemleri lider kripto para biriminin lehine olmuyor.
ABD hükümeti, ülkedeki enflasyonu kontrol etmek için kilit oranı artırmayı, kripto para birimleri ve bazı hisse senetleri gibi risk altındaki varlıkları etkileyecek para politikasını değiştirmeyi hedefliyor.
Piyasalardaki Belirsizlik
Fonlama oranları da dahil olmak üzere piyasa verilerinin gösterdiği gibi, yatırımcılar şu anda genel eğilimi takip ediyor ve tersine çevirmek yerine kısa (Short) pozisyonlara daha fazla yatırım yapıyor. Bu tür bir duygunun, hash oranının hızlı artışına ve artan sayıda Bitcoin madencisinden gelen potansiyel satış baskısına bağlı olması daha olasıdır.
Para politikasının yukarıda bahsedilen şekilde sıkılaştırılması, piyasada düşüş eğiliminin ana sebebi olarak da hareket edebilir.
Ek Düzenlemeler
Rusya’daki kripto para piyasasının kapitalizasyonu, ABD veya BDT bölgesinin diğer tarafları gibi en yakın rakiplerden uzak olsa da, kripto para birimi kullanımının ve madenciliğin tamamen yasaklanması, kripto piyasası için hala bir darbe olarak kabul edilebilir.
Yazının yazıldığı sırada, Bitcoin, gün içi yüzde 9,88 düşüşle 38.515 dolardan işlem görüyor.