featured

Yasal Uyarı: Bitcosar.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Bu nedenle Bitcosar.com ve sitede yer alan yazı ve makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan, yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan asla sorumlu değildir.

Bitcoin Neden Düştü? Düşüş Devam Edecek mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) bugün 40610 dolara iğne attı. Bu düşüşün en önemli sebeplerinden olan iki haber var. Birisi; ABD’nin açıklanan istihdam rakamları. Çünkü işsizlik oranı azda olsa düşüş gösterdi. Bir diğer haber ise Kazakistan’da yaşanan protestolardan ötürü yaşanan internet kesintisi. 

ABD’de işsizlik oranı düşüyor!

Normalde beklenti ABD’de 444.000 istihdam sağlanmasıydı ama geçen ay 199.000 istihdam sağlandı. Verilerde beklentiye göre büyük bir hayal kırıklığı olsa bile ABD’deki işsizlik oranı düşmeye devam etti ve veriler Aralık ayında 0,3 puan azalarak yüzde 3,9’a düştü. Bu haber BTC’nin düşmesinde etkili oldu ama düşen sadece BTC değildi, küresel piyasalarda da düşüş geldi.

Kazakistan’daki olaylar kripto para piyasasını vurdu!

Kazakistan, Bitcoin (BTC) madenciliği hash oranında en fazla paya sahip ikinci ülke. Kazakistan’da çarşamba günü yakıtlara yapılan büyük zam yüzünden halk ayaklandı ve bunun neticesinde Kazak hükümeti istifa ederken, devlete ait olan Kazakhtelecom’da ülkenin internetini kesti. Yaşanan bu internet kesintisiyle BTC ağındaki faaliyet yüzde 2’ye düşmesine sebep oldu. Haliyle bu durum, Bitcoin madenciliği faaliyetlerine ciddi bir zarar verdi.

BTC ağının hash oranı, internet kesintisi yaşandıktan sonra yüzde 13,4 düşüş göstererek 205 bin PH/s’den 177.300 PH/s’ye düştü. Bitcoin ağının hash faaliyetinin yüzde 18’i Kazakistan’da bulunuyor.

Peki bundan sonra Bitcoin’de ne olacak?

Bitcoin tehlikeli bölge saydığımız 42000 doların altına düştü ve hala altında işlem görüyor. Bugünkü günlük kapanış çok önem arz ediyor. Ayılar ve boğalar çok ciddi savaş veriyor. Bugün günlük mumu eğer 42000’nin altında kapatırsak büyük destek bölgesi olan 36000-40000 arasına düşebilir. An itibariyle 42000’nin üzerine çıkmaya çalışıyor. Bakalım kapanışı buranın üzerinde yapmayı başarabilecek mi? BTC 42000 dolar seviyesinde üzerinde kapanış yapsa bile büyük direnç bölgemiz 46000-50000 arası.

 

LnO62AiF
Günlük Bitcoin Grafiği. Kaynak: TradingView
Bitcoin Neden Düştü? Düşüş Devam Edecek mi?

Giriş Yap

BİTCOŞAR ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!